Subiecte de dificultate medie la proba obligatorie de la Bacalaureat

miercuri, 01 septembrie 2010, 22:13
2 MIN
 Subiecte de dificultate medie la proba obligatorie de la Bacalaureat

Sesiunea de toamna a bacalaureatului de anul acesta a continuat in cursul zilei de ieri, cu proba scrisa obligatorie a profilului absolvit. Tinerii care au finalizat studiile in cadrul profilului uman au trebuit sa opteze pentru Istoria romanilor, iar cei de la clasele de matematica si matematica – informatica pentru disciplina Matematica.

La proba de ieri au fost asteptati 2.213 de candidati, dar numai 1.936 s-au si prezentat. Profesorii de specialitate spun ca subiectele din aceasta sesiune au fost realizate echilibrat, putind asigura o nota de trecere absolventilor de liceu care au studiat materia.

"Subiectele la Istorie sint echilibrate, cu un grad mediu de dificultate, respectind modelul Ministerului Educatiei si programa de bacalaureat. Acestea imbina analiza de sursa istorica cu sinteza de informatii referitoare la un fapt sau un fenomen istoric. O importanta mare o are, ca de obicei, citirea cu atentie si intelegerea cerintei de lucru. Subiectele solicita cunoasterea corecta a istoriei romanilor, cit si a istoriei relatiilor internationale", a explicat prof. dr. Lacramioara Iordachescu, inspector pentru disciplinele socio-umane in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean.

Profesorii care urmeaza sa corecteze lucrarile vor aprecia in special identificarea corecta a evenimentelor, a personalitatilor istorice, utilizarea corecta a terminologiei de specialitate si pertinenta argumentarii. Ultima proba a bacalaureatului de toamna, cea care a ridicat mari probleme absolventilor de liceu in prima sesiune a examenului, se va desfasura vinerea aceasta. La proba la alegere din cadrul profilului, anume la una dintre disciplinele Biologie, Fizica sau Chimie, sint inscrisi 2.116 candidati in cele 10 centre de examinare organizate la nivelul judetului.

Saptamina aceasta Ministerul Educatiei a aprobat si calendarul examenului de bacalaureat pentru anul viitor. Astfel, inscrierea la prima sesiune se va realiza in perioada 23 – 27 mai, urmind ca probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale sa inceapa pe data de 6 iunie. Prima proba scrisa se va desfasura pe 27 iunie, urmind ca pe 3 iulie sa se afiseze primele rezultate. Contestatiile vor fi depuse si solutionate in perioada 4 – 7 iulie, iar pe 8 iulie absolventii de liceu vor cunoaste rezultatele finale. Cea de-a doua sesiune a bacalaureatului va incepe pe data de 22 august, inscrierile fiind realizate in perioada 11 – 15 iulie. Probele scrise se vor desfasura cu incepere de pe 29 august, urmind ca rezultatele sa fie afisate pe 4 septembrie. Listele finale, dupa solutionarea contestatiilor, vor fi afisate pe data de 7 septembrie.

Comentarii