Ce stim si ce nu stim despre ouale de prepelita

vineri, 04 decembrie 2009, 17:38
3 MIN
 Ce stim si ce nu stim despre ouale de prepelita

Despre prepelitele domestice se cunosc amanunte inca din secolul al doisprezecelea, in scrierile din Japonia. Aici aceste pasari erau crescute pentru cintecul lor. Intr-un manuscris din acea perioada se spune ca imparatul japonez s-a vindecat de tuberculoza dupa ce a consumat ouale si carnea pasarilor. Astfel ca incepind de la acea data prepelitele au fost crescute si pentru carne si oua mai ales in a doua jumatate a secolului al nouasprezecelea.

Mai tirziu putin, cind expansiunea japoneza a inceput, in zona asiatica s-a raspindit domesticirea prepelitelor si in alte state: China, Coreea, Taiwan si apoi Asia de Sud, care au preluat aceasta indeletnicire. De aici si pina la raspindirea in toata lumea nu a mai fost decit un mic pas.

Deci prepelitele au fost domesticite in Asia. Desi prepelitele europene migrau inspre sud fiind prinse usor dupa calatoria extenuanta, scriereile biblice si egiptene nu contin date cu privire la cresterea lor in captivitate, astfel ca atestarea documentara ramine in secolul al doisprezecelea in Japonia.

Astazi se cunosc beneficiile consumului de oua de prepelita si de aceea ele sint recomandate in dieta bolnavilor pentru refacere sau a celor sanatosi pentru intretinerea sanatatii.

Ouale se beau crude dimineata pe stomacul gol, spargindu-se prin intepare in dreptul camerei cu aer, sau prin frecare cu citeva picaturi de lamiie. De asemenea se pot bea cu o lingurita de miere.

Dupa o pauza de 20 zile, se poate repeta cura, oul de prepelita fiind dietetic.

La ce sint bune?

Ce face oul de prepelita? In primul rind imbunatateste functia inimii si vindeca afectiunile pulmonare. Apoi regenereaza sistemul nervos, improspateaza si intaresc memoria. In perioada pre- si postnatala ajuta la recuperarea gravidelor dar catalizeaza si procesul de dezvoltare a copiilor. Sint un anabolizant hormonal, stimulind potenta sexuala. Are efete benefice asupra bolilor de rinichi si ficat, curele cu oua stimuleaza digestia si vindeca ulcerul.

Cum se face terapia?

Curele cu oua de prepelta se fac in doua moduri functie de numarul de oua consumate: cura cu 120 sau cu 240 de oua. 

* Pentru cura cu 120 oua tratamentul consta in consumul timp de 25 zile a oualor astfel: in prima zi 3 oua, a doua zi 3 oua, a treia zi 4 oua, a cincea zi 5 oua, in continuare cite 5 oua pe zi, pina ii a 25-a zi. Cura este recomandata in hipertensiune arteriala, ulcer si tulburari digestive.

* Cura cu 240 oua se face la fel ca cea cu 120 de oua insa in 49 zile. Este recomandata in ateroscleroza, diabet zaharat, astm bronsic, tbc, anemie. De asemenea are efecte benefice si in cazul migrenelor, sclerozei coronariane, excitabilitatatii nervoase si colesterolului crescut. De asemenea ajuta vindecarea in boli de ficat si boli de rinichi. In urma curei se realizeaza revitalizarea organismului. Ajuta la indepartarea impotentei sexuale. De asemenea cura este recomadata si in ingrijirea tenului.

Mai multe minerale decit in oul de gaina

Daca facem o comparatie intre un ou de prepelita fata de un ou de gaina vom constata ca oul de prepelita desi mult mai mic decit cel de gaina are:
* de 5 ori mai mult fosfor 
* de 7,5 ori mai mult fier
* de 6 ori mai multa vitamina B1
* de 15 ori mai multa vitamina B2.

Si nu uitati ca orice cura sau dieta pe care doriti sa o adoptati este necesar sa va consultati medicul sau un specialist in domeniu inainte de a o incepe. (dr. Valerica VOLOSAN, specialist Medicina Traditionala Chineza)

Comentarii