Fructe de sezon pentru obrazul subtire

Subtitlu

vineri, 10 august 2007, 17:07
1 MIN
 Fructe de sezon pentru obrazul subtire

Sucul de coacaze contine vitamina C in cantitate mult mai mare decit au lamiile. Pe linga aceasta coacazele mai contin si vitamina A, PP, B1, B2, B6, P. Datorita substantelor continute sucul este astringent, si este recomandat pentru toate intretinerea tuturor tipurilor de ten gras. Pe linga sucul din coaca se pot utiliza si frunzele uscate. Se pun la macerat 2 linguri cu frunze uscate de coacaz, cu o 100 grame miere de albine de padure. Se lasa la macerat 2 saptamini. La utilizare se ia o lingurita din amestec si se freaca bine cu 1-2 lingura argila si o picatura de ulei de menta. Se intinde pe tenul gras si se lasa sa actioneze ca orice masca cosmetica. Indepartarea mastii se va face cu ceai slab de sunatoare.

Murele sint indicate pentru tot pentru ingrijirea tenului gras, avind o actiune antiseptica. Daca fructele se pot utiliza in alimentatie, din frunze se prepara o infuzie slaba cu care s efac lotionari ale tenului gras si normal spre gras.

Piersicile sint tonifiante, calmante, invioratoare si hidratante, fiind deosebit de bune in cazul tenurilor ofilite si sensibile. Ele aduc epidermei un aport insemnat de vitamine, ajutind tesuturile sa se refaca si sa-si recapete elasticitatea. Datorita fap;tului ca unii oameni pot fi alergici la puful de pe pielita fructului aceasta se indeparteaza inainte de a folosi pulpa piersicii.

Comentarii