Rosii umplute din bucataria fara foc

duminică, 08 iulie 2007, 13:25
1 MIN
 Rosii umplute din bucataria fara foc

Luati 10 rosii potrivit de mari, doua cepe mai maricele, un ardei gras frumos, 250 g brinza de vaci, o lingura de miere de albine poliflora, o lingurita otet de mere, o lingura de mustar, 200 g radacina de hrean, 3 oua, ulei, zeama de la o lamiie, o legatura de patrunjel si smintina grasa 150 g. Si, ca gustul sa fie mai apetisant, sa nu uitati condimentele: piper, scortisoara, cimbru, enibahar si coriandru.

Curatati rosiile de miez si puneti-le la scurs. Ardeiul se curata de seminte si se taie cubulete. Ceapa se toaca marunt si se amesteca cu putin otet cu miere. Verdeata se toaca marunt, iar hreanul se mixeaza bine sau se da pe razatoarea mica, se stropeste cu zeama de lamiie si se lasa 10 minute sa se odihneasca.

Ei bine, a venit timpul ca ceapa sa fie scursa si sa se amestece cu brinza de vaci, verdeata, mustarul, ardeiul, condimente. Cu aceasta compozitie se umplu rosiile, iar deasupra se toarna sosul. Din galbenusurile de ou se prepara o maioneza tare, la care se adauga hreanul si smintina. Pentru ornat, frunzele proaspete de patrunjel sint tocmai bune. Pofta buna!

Comentarii