Secretul magiei florilor

Subtitlu

vineri, 01 decembrie 2006, 16:20
2 MIN
 Secretul magiei florilor

Adaptindu-se la radiatiile emise de aparatura electrocasnica, la mobile si covoare realizate din materiale sintetice, plantele au reusit sa se acomodeze absorbind si neutralizind toate energiile negative din preajma noastra.

Printre cele mai des intilnite si iubite plante de interior se numara begoniile, violetele de Parma si muscatele. Ele nu numai ca curata incintele aglomerate de smogul energetic, dar si previn irascibilittea, crizele de nervi, echilibrind activitatea sistemului nostru endocrin.

Ar trebui facuta insa o observatie referitoare la plantele de dimensiuni mari ce impart cu noi spatiile de locuit: ele au nevoie de multa energie si atunci cind prietenul uman trece printr-o perioada dificila, are nervii slabiti sau e bolnav, se pot transforma in „vampiri energetici". Poate fi cazul rhododendronului, azaleelor, diferitelor specii de iedera, orhideelor, ferigilor si papirusului.

Levantica iubeste versantii insoriti ai tinuturilor mediteraneene, unde creste in stare salbateca, acoperind pamintul din belsug. Tufa de levantica emana o pace blinda si nobila, asemanindu-se unui candelabru cu sapte brate. Ramurile aranjate intr-o rozeta, se termina in spice lungi si subtiri cu flori. Frunzele sint asemenea unor ace moi, insa florile albastre devin reprezentative pentru aceasta planta, prin parfumul lor curat si linistitor, unul din cele mai autentice parfumuri cunoscute.

Levantica, prin parfumul ei, tonifica nervii si calmeaza, fiind un remediu eficace impotriva insomniei. E pretioasa sub forma de adaosuri la bai, in sciatica, reumatism si guta.

Ea stimuleaza structura Eu-lui, linistind corpul astral. E utila in tratarea acelor boli ce isi au provenienta intr-un metabolism ce nu se mai supune Eu-lui, cedind activitatilor distructive, dereglate ale corpului astral.

Comentarii