Supe si ciorbe pentru de post

Subtitlu

vineri, 12 februarie 2010, 19:29
1 MIN
 Supe si ciorbe pentru de post

Supa de rosii cu unt de arahide

Ingrediente: o ceapa mare, trei catei de usturoi, doua banane mici, trei linguri ulei de floarea soarelui, un litru suc de rosii mai gros, 200 gr unt de arahide, sare si piper.

Ceapa si usturoiul vor fi taiate fin apoi se undesc putin in ulei. Se adauga sucul de rosii, untul de arahide si eventual ceva apa, condimentele si apoi se fierb impreuna. Cind e aporape gata, se adauga in supa rondele de banane si se lasa inca un un minut sau doua sa mai fiarba impreuna.

Ciorba cu perisoare din nuci

Ingrediente pentru ciorba: legume radacinoase proaspete sau conservate 6 linguri, o ceapa, 1-2 legaturi patrunjel verde, taitei dupa gust, sare si piper, 1,5 litri apa, 500-700 ml bors, o lingura bulion; pentru perisoare: o mina de nuca rasa, 3-4 linguri orez, o lingura faina, 2-3 linguri apa.

Se fierb in apa clocotita toate legumele. Separat se amesteca ingredientele pentru perisoare pina se obtine o pasta apoi se modeleaza perisoare rotunde de marime potrivita. Se pun taiteii la fiert apoi se adauga perisoarele una cite una in ciorba fierbinte, borsul fiert separat si bulionul. Se lasa la foc potrivit sa fiarba. Cind sint gata se adauga patrunjelul taiat marunt, sare si piper dupa gust. Se acopera oala in care a fiert totu; si se lasa inca 10-15 minute sa stea acoperit. (Felicia GASPAR, Iasi)

Comentarii