Derby in Moldova

marți, 17 mai 2005, 23:00
2 MIN
 Derby in Moldova

Irinel Ionescu, Cl. Ionescu, Beceru si I. Pirvu – accidentati. Onofras, Baldovin, Ad. Toma si Branet suspendati. Arhire – exclus din lot. D. Rednic si M. Pacurar, incerti. Acestea sint conditiile in care va juca astazi Poli la Bacau! Chiar daca sint confruntati cu severe probleme de lot, care l-au facut sa deplaseze la Bacau doar 16 jucatori, antrenorii ieseni sint optimisti in privinta partidei de astazi: „Jucatorii care au evoluat mai putin au acum posibilitatea de a se afirma. In rest, in primul 11 vor fi fotbalisti pe care ne-am bazat in acest retur” au spus antrenorii Ionut Popa si Narcis Ciocirlan.
Astazi, proverbiala rivalitate Bacau – Iasi, simtita de-a lungul anilor din plin si in fotbal, este escaladata de pozitia precara avuta in clasament de cele doua echipe, curentii din adincuri stirnind inca fiori ambelor formatii moldovene. Gazdele sint in declin vizibil dupa pierderea Primariei locale de catre Dumitru Sechelariu, vedetele trupei din urbea lui Bacovia fiind vindute pe banda rulanta. Totusi, cu o pleiada de necunoscuti, condusi de un alt anonim, Cristi Popovici, Bacaul rezista, chiar cu un joc cenusiu, sa faca fata, pina acum, Diviziei A. Dupa toate probabilitatile, silit de valul de indisponibilitati, antrenorul iesean va schimba iarasi sistemul de joc, urmind a apela la „3-5-2”. In opozitie cu necazurile lui Poli, Bacaul are astazi la dispozitie intregul lot, un lot in care „ultimii mohicani” ai frumoasei echipe de acum citiva ani, Apostol, Raducan ori Cursaru abia asteapta vara pentru a parasi echipa. La cererea ambelor cluburi (care se mai tem de echipa de sub Timpa), arbitrul brasovean Robert Dumitru a fost inlocuit cu… craioveanul Sebastian Coltescu.
Formatiile probabile
Bacau: Bogdan – St. Apostol, Geaman, David, Fl. Ganea – Codreanu, M. Croitoru, Bojescu, Gheorghiu – Tanasa, Cursaru.
Iasi: Arcanu – Bernard, Ad. Ilie, Onut – T. Petre, R. Miclea, Gavatorta, T. Stanciu, Mitruc – Bilba, Palimaru. (Ovidiu MINEA)

Comentarii