Proiectul de refacere a Casei Universitarilor: UAIC a atribuit proiectarea pentru 200.000 lei

vineri, 29 septembrie 2017, 01:50
1 MIN
 Proiectul de refacere a Casei Universitarilor: UAIC a atribuit proiectarea pentru 200.000 lei

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ a atribuit, contra sumei de apr­oximativ 200.000 de lei, contractul de Servicii de proiectare şi asistenţă teh­nică aferent obiectivului de investiţii „Reabilitare, refuncţionalizare şi mo­dernizare a Casei Universitarilor Iaşi“.

Astfel, unul dintre proiectele anunţate drept cel mai de răsunet ale univer­sităţii, renovarea CUI, va avea un proiect concret, după ce în decembrie, anul trecut, conducerea UAIC prezenta într-o conferinţă de presă un proiect de arhitectură realizat din fonduri proprii.

„Echipa a căutat inclusiv în arhivă pentru a vedea cum arătau clădirile la vremea respectivă. Am reuşit deja să obţinem suma necesară pentru a scoate la licitaţie proiectul tehnic, iar în primăvară ne aşteptăm să începem licitaţia pentru execuţia lucrărilor“, a declarat în decembrie 2016 prof.dr. Tudorel Toader, rector al UAIC atunci, ministru al Justiţiei în prezent. Câşti­gată de UAIC în urma unui proiect, Casa Universitarilor se doreşte să devină un centru cultural al UAIC, după inaugurare, în care să existe şi spaţii didactice, săli de conferinţă, ateliere pentru activităţi sociale, academice şi de cercetare.

Reprezentanţii UAIC nu au putut fi contactaţi pentru a oferi mai multe detalii în legătură cu serviciul de proiectare atribuit zilele trecute.

Comentarii