14 elevi de la Leţcani au fost în Antalya: un proiect Erasmus despre empatie şi toleranţă

joi, 02 noiembrie 2023, 02:50
2 MIN

În perioada 23 – 27 octombrie 2023, o echipă formată din trei cadre didactice şi paisprezece elevi de la Şcoala Gimnazială Leţcani a participat la un proiect de schimb cultural sub egida Erasmus+ numit, „Let's join forces!”. Gazda acestor activităţi a fost Şcoala Nebi Güney Imam Hatip Ortaokulu, o instituţie de învăţământ din Antalya (Turcia).

Fiecare elev român a avut ca partener un elev din şcoala gazdă, într-o serie de activităţi curriculare şi extracurriculare, care au acoperit domenii precum ştiinţele naturii, matematica, tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor (TIC), sportul, cultura şi civilizaţia, ecologia, precum şi tehnologia prelucrării lemnului şi ceramica. Activităţile s-au desfăşurat în atelierele, sălile sau laboratoarele şcolii gazdă, precum şi în locaţii externe, cum ar fi parcul expoziţiei internaţionale de horticultură, situl antic roman de la Perge, cascada Düden şi zona de coastă a Antalyei.

„Empatia şi toleranţa faţă de diversitate au fost valori esenţiale pe care participanţii la aceste acţiuni, elevii şi cadrele didactice din cele două şcoli, le-au dezvoltat în cadrul mobilităţii”, a transmis coordonatoarea proiectului, profesoara Marina Duduman. Printre obiectivele atinse se numără promovarea colaborării interculturale, dezvoltarea abilităţilor de comunicare şi de lucru în echipă. De asemenea, potrivit coordonatorului, proiectul a stimulat interesul elevilor pentru promovarea valorilor, respectului şi diversităţii culturale.

Elevii au împărtăşit câteva impresii cu privire la experienţa lor. „Mi-au plăcut toate atelierele, dar şi activităţile culturale, ecologice şi sportive. A fost o experienţă pe care nu o voi uita niciodată!”, a precizat unul dintre aceştia.

În continuare, elevii şi cadrele didactice implicate în proiectul „Let's join forces!” vor iniţia proiecte educaţionale pe platforma eTwinning. 

Comentarii