17 cadre didactice s-au retras de la examenul de definitivat

joi, 15 iulie 2021, 01:50
1 MIN
 17 cadre didactice s-au retras de la examenul de definitivat

Aproape 450 de cadre didactice din judeţul Iaşi au susţinut în cursul zilei de ieri, 14 iulie, examenul naţional de definitivare în învăţământ, proba scrisă, dintre cei 464 de candidaţi înscrişi fiind prezenţi 447. Conform reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, nu a existat nicio tentativă de fraudă şi niciun candidat nu a fost eliminat din examen. Cu toate acestea, 16 candidaţi au decis să se retragă ieri din concurs, iar unul retrăgându-se cu o zi înainte, metodologia permiţând acest lucru. Prin urmare, la finalul examenului au fost transmise către centrele de evaluare un număr de 431 de teze.

Primele rezultate vor fi afişate pe 21 iulie, în centrele de examen şi pe site-ul definitivat.edu.ro, eventualele contestaţii putând fi depuse la centrele de examen pe 21 şi 22 iulie. La Iaşi, acest lucru va putea fi făcut la Colegiul Naţional "Garabet Ibrăileanu", unitatea de învăţământ unde profesorii din judeţ au susţinut proba scrisă. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe data de 28 iulie.

Cadrele didactice vor trebui să obţină, pentru definitivarea în învăţământ, minimum media 8, aceasta calculându-se luând în considerare 70% din nota la proba scrisă, 20% din cea obţinută la inspecţia de la clasă şi 10% din portofoliul profesorului. Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, depăşind astfel statutul de debutant şi putând accede către gradele didactice. 

Comentarii