32% dintre candidaţii la funcţia de director de şcoală nu au trecut de interviu

sâmbătă, 19 martie 2022, 02:59
2 MIN
 32% dintre candidaţii la funcţia de director de şcoală nu au trecut de interviu

Mai bine de jumătate dintre interviurile din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor de director şi director adjunct, sesiunea 2022, au avut loc deja, la cele 50 de interviuri susţinute pe 16, 17 şi 18 martie obţinându-se note cuprinse între 5 şi 10.

 Astfel, în cele trei zile de interviuri, au fost luate două note cuprinse între 5 şi 5,99 (o notă de 5,10 şi una de 5,80), au fost luate două note cuprinse între 6 şi 6,99 (un 6,50 şi un 6,80) şi cinci note cuprinse între 7 şi 7,99. Practic, aceşti candidaţi nu au reuşit să obţină notele de trecere necesare. La aceşti candidaţi se adaugă şi cinci cazuri în care profesorii s-au retras, iar două cadre didactice nu s-a prezentat. Practic, din 50 de interviuri, 16 au fost nepromovate. Trebuie menţionat însă faptul că un candidat a avut dreptul să se înscrie la mai multe interviuri, fiecare comisie fiiind diferită în funcţie de şcoala pentru care se candida. Practic, un candidat care a obţinut nota 5 la un interviu poate lua note de 8,9 sau 10 la altul şi astfel poate ocupa un mandat de director de şcoală.

În privinţa notelor de trecere, la cele 50 de interviuri s-au obţinut nouă note cuprinse între 8 şi 8,99, s-au obţinut 19 note cuprinse între 9 şi 9,99, dar şi 6 note de 10.

Săptămâna asta s-au decis directorii de la două colegii importante

Chiar dacă nu se cunosc încă numele candidaţilor care au obţinut cele mai mari note la proba de interviu din aceste zile, candidaturile fiind anonime, săptămâna aceasta au susţinut probele de interviu candidaţii de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” şi de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Iaşi. Astfel, la Colegiul Pedagogic au fost doi candidaţi pentru postul de director adjunct, unul dintre aceştia retrăgându-se, iar celălalt a obţinut nota 10, iar candidatul pentru postul de director a obţinut 9,10. Pentru postul de director adjunct de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” au fost doi candidaţi, care au obţinut nota 8,80, respectiv 10. Săptămâna viitoare vor susţine interviurile şi cei doi candidaţi pentru postul de director adjunct de la Colegiul „Racoviţă”, dar şi cei doi candidaţi pentru postul de director, respectiv director adjunct de la Colegiul „Negruzzi”.

De asemenea, tot săptămâna viitoare se va decide cine va ocupa postul de adjunct la Colegiul Tehnic „Asachi” din Iaşi sau postul de adjunct de la Colegiul Tehnic „Ioan C. Ştefănescu”. Interviurile vor continua şi săptămâna viitoare, 47 de interviuri fiind programate în perioada 21-23 martie, în mai multe săli de la Casa Corpului Didactic „Spiru Haret”, acolo unde au fost susţinute probele şi în această săptămână.

Comentarii