34 de elevi şi profesori, depistaţi cu noul coronavirus

sâmbătă, 06 martie 2021, 02:50
2 MIN
 34 de elevi şi profesori, depistaţi cu noul coronavirus

Câteva zeci de cadre didactice şi elevi din judeţul Iaşi au fost raportate joi şi vineri ca fiind pozitive la testarea pentru Covid-19. Astfel, 13 elevi au fost confirmaţi în total în cele două zile de către Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, alături de 19 cadre didactice. La aceste cazuri se mai adaugă şi doi angajaţi din rândul personalului didactic auxiliar şi patru angajaţi din rândul personalului nedidactic.

Mai exact, în cursul zilei de ieri, au fost raportate 9 noi cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 în rândul elevilor, doi elevi ieşind din perioada de carantină. Totodată, joi au fost raportate patru cazuri în rândul elevilor, în acest moment aflându-se în izolare la domiciliu un număr de 69 de elevi. În ceea ce priveşte cazurile confirmate în rândul cadrelor didactice, în cursul zilei de ieri au fost raportate 7 noi îmbolnăviri, trei cadre didactice ieşind din carantină. Joi, pe 4 martie, au fost înregistrate cele mai multe cazuri de îmbolnăvire în rândul profesorilor de la începutul celui de-al doilea semestru, 12 cadre didactice fiind raportate pozitiv într-o singură zi. La acest moment se află în izolare un număr de 40 de cadre didactice.

Numărul angajaţilor din rândul personalului didactic auxiliar raportaţi pozitiv este cel mai mic comparativ cu ceilalţi angajaţi din învăţământ sau cu numărul elevilor. Astfel, în acest moment se află în carantină 5 persoane din această categorie de angajaţi, ultimele îmbolnăviri fiind raportate pe 4 martie.

În ceea ce priveşte cazurile de îmbolnăvire ale personalului nedidactic din şcoli, la acest moment se află încă în izolare un număr de 10 persoane, atât pe 4 martie, cât şi pe 5 martie fiind raportate câte două noi cazuri.

Comentarii