Antologie bilingvă de poezii în limba română şi italiană, prezentată sâmbătă

sâmbătă, 04 decembrie 2021, 02:56
1 MIN
 Antologie bilingvă de poezii în limba română şi italiană, prezentată sâmbătă

Iubitorii de poezie pot participa astăzi, 4 decembrie, de la ora 18.00, la prezentarea unei antologii de poezie bilingvă româno-italiană, antologia cuprinzând creaţii literare, dar şi o scurtă descriere a 7 poeţi români şi a 7 poeţi italieni.

Evenimentul organizat de către Asociaţia „Universul Prieteniei” Iaşi poate fi urmărit pe pagina de facebook şi pe contul de youtube al asociaţiei, cei interesaţi putând asculta creaţii literare semnate de Florin Dochia, Mihaela Grădinariu, Doina Guriţă, Emilian Marcu, Ioan Prăjişteanu, Cristina Ştefan sau Aurel Ştefanachi, dar şi a poeţilor italieni Paola Casulli, Alessandra Corbetta, Andrea Laiolo, Antonio Nazzaro, Max Ponte, Bartolomeo Smaldone sau Valerio Vigliaturo.

Traducerea antologiei a fost realizată de către scriitoarrea şi traducătoarea Rodi Vinau. Volumul a fost tipărit la Editura TipoMoldova Iaşi cu participarea unui colectiv de redactare din care au făcut parte Rodica Rodean, Max Ponte, Barbara Pavetto şi Petronela Angheluţă.

În cadrul evenimentului de astăzi, actriţa Ina Paladi va lectura poemele în limba română. Manifestarea este cuprinsă în proiectul „Toamnă româno-italiană”, iniţiat de Asociaţia „Universul Prieteniei” Iaşi, proiectul afându-se la cea de-a V-a ediţie. Proiectul a cuprins evenimente desfăşurate în România şi Italia, programele culturale realizându-se sub patronajul Consulatelor şi al Ambasadei României în Republica Italiană, cu scopul de a  promova cultura şi tradiţiile româneşti, dar şi de a facilita schimburile culturale dintre cele două ţări.

Comentarii