Bombă mare la premărie: se pregăteşte o rocadă între derectori

miercuri, 20 iunie 2018, 01:50
3 MIN
 Bombă mare la premărie: se pregăteşte o rocadă între derectori

Atenţiune, atenţiune, stimabili şobolani de prin toate ungherele şi cotloanele ghenelor de gunoi de pe tot rotogolul oraşului: avem pe astăzi veşti noi, tari de tot, venite pe surse aseară cu ultimul tramvai ce mergea spre Depoul din capăt Dacia! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: aşadar, cică strategii premarelui Mihăiţă au fost puşi la treabă în ultima vreme ca să pregătească rocada mare la vârful celei mai profitabile societăţi din subordine, aia care se ocupă cu strânsul gunoaielor din târg. 

Mai la obiect, cică aicea s-ar pregăti o schimbare între cei doi derectori, cel plin şi cel adjunct, Nică Apostilă şi respectiv Nick cel Rău. Pentru cine nu ştie despre ce personagii vorbim în propoziţie, haideţi să le facem o scurtă descriere celor doi, între care rocada se va face cică la proxima adunare generală. Primul a fost om de bază în camarila fostului premare Jiji l’Amoroso, dar noul premare cică nu l-a prea putut da deoparte pentru că era cam singurul care ştia mersurile unor programe babane ale societăţii. Cel de-al doilea, fost om de încredere al premarelui nea Costică pe vremuri, a plecat la un moment dat din echipa de bază a lui Jiji, cică după un certălău cu acesta de la asfaltări, el fiind pe atunci, prin 2010, derector la societatea primăriei ce se ocupa cu asfaltul. În 2016, însă, cică la cererea expresă a lui Mihăiţă (iar aicea bănuim că ar fi sfatul lui conu Costică, omul de taină politică al lui Mihăiţă), fostul şef al asfaltărilor s-a întors la premărie, dar ca adjunct al şefului gunoaielor. Gurile rele zic că mişcarea lui Mihăiţă viza creşterea şi educarea unui nou şef acolo, mai aproape de el. Aşadar, ca să întrebăm deocamdată, nu să dăm cu parul: o fi sosit sorocul, că s-a pârguit omul în funcţie, sau e modelul Putin Medvedev în variantă moldavă? Nu ne întrebaţi pe ce variantă mergem noi, că doar ştiţi care-i aia…

Citiţi şi vă cruciţi ce mai spun aleşii ieşenilor prin parlament!

„Nu ne putem salva pe rând, trebuie să ne salvăm toţi odată!“. Ştiţi probabil cui aparţine acest citat celebru, care va rămâne în mod sigur în istoria omenirii şi a ştiinţelor politice alături de marele ziceri ale lui Machiavelli, Winston Churchill sau Mao Ze Dung. Da, aşa este: aparţin unui important poet şi om de litere legat ombilical de Iaşi, dar, mai grav, este vorba de un personagiu care din 1992 trăieşte din banii noştri şi pe votul ieşenilor: Varujan Vosganian, ales deputat pe listele dubiosului Tăriceanu. Şi cu atât mai revoltător cu cât această declaraţie a fost făcută alaltăseară în plenul Camerei deputaţilor, după ora 22 noaptea, la dezbaterea privind acele revoltătoare modificări aduse Codului de Procedură Penală. Spuneţi şi voi acuma, stimaţi telespectatori: nu merită acest om să-i acordăm, la alegerile viitoare, timp mai mult pe care să-l dedice poeziei?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

 

Comentarii