Cadrele didactice angajate pe perioadă determinată pot obţine prelungirea contractului

sâmbătă, 30 mai 2020, 01:50
2 MIN
 Cadrele didactice angajate pe perioadă determinată pot obţine prelungirea contractului

Cadrele didactice cu contracte de muncă pe perioadă determinată vor putea să îşi depună în perioada următoare, până pe 9 iunie, cererile de prelungire a contractului, respectiv actele necesare dosarului de evaluare, acestea urmând să fie evaluate la nivelul şcolilor, de către consiliul de administraţie al unităţii şcolare. 

Astfel, cadrele didactice care au obţinut la concursurile de ocupare a posturilor didactice în sesiunile 2019 şi 2018 în cazul profesorilor sau în sesiunile 2016, 2017, 2018 şi 2019 în cazul învăţătorilor media minimum 5, sau au obţinut definitivatul cu media minimum 7 pot să obţină această prelungire fără a mai participa la o nouă evaluare.

Decizia a fost luată de către Ministerul Educaţiei, conform OMEC 4302/21.05.2020 de modificare a Metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului didactic şi face referire la articolul 61 din Metodologie, care prevede finalizarea ciclului primar la aceeaşi clasă de elevi. De menţionat este faptul că, conform acestui articol, cadrele didactice trebuie să nu fi obţinut sub media 5 în cazul participării la mai multe concursuri de ocupare a postului didactic. Prin urmare, spre exemplu, dacă în 2018 au obţinut media peste 5, însă în 2017 au obţinut o medie sub 5, atunci cadrele didactice nu pot solicita în acest mod reactualizarea contractului. Prin urmare, cadrele didactice care au obţinut cel puţin definitivatul sau sunt înscrişi la definitivat, sesiunea 2020, pot depune aceste dosare până pe 9 iunie. Ulterior, discutarea şi analizarea cererilor depuse, precum şi comunicarea către consiliile de administraţie ale unităţilor şcolare, al inspectoratului şcolar judeţean şi cadrelor didactice al acordului sau refuzului, după caz, se va realiza până pe data de 10 iunie.

În cazul acceptării cererii şi dosarului depus de către cadrul didactic, reactualizarea dosarului individual va fi realizată în perioada 10-15 iunie. Conform adresei trimise de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, în cazul în care există, în mod excepţional, cadre didactice „care au primit acordul de principiu privind prelungirea duratei şi nu au depus cereri de prelungire a perioadei contractelor individuale de muncă pe perioadă determinată în anul şcolar 2020-2021, în perioada 10-15 iunie, mai pot depune cereri în data de 17 august“. Repartizarea cadrelor didactice care îndeplinesc condiţiile privind prelungirea duratei contractului individual de muncă pentru anul şcolar 2020-2021 va avea loc în perioada 25-26 august. Dosarele pentru prelungirea perioadei contractuale se depun la secretariatele unităţilor de învăţământ. 

Comentarii