Ce să mănânci ca să scapi de mahmureală. Cum te ajută aceste alimente

miercuri, 25 august 2021, 09:12
2 MIN
 Ce să mănânci ca să scapi de mahmureală. Cum te ajută aceste alimente

Mahmureala este inevitabila daca bei prea mult si mai combini si bauturile intre ele. Cand ciorba de potroace nu prea isi face efectul si vrei sa te simti bine din nou trebuie sa faci niste schimbari in meniul de dupa noaptea de pomina. Nu sunt unele mari, dar sunt esentiale ca sa scapi de alcoolul din organism si sa elimini rapid tot ce a mai ramas in urma procesarii sale.

Banane. Stii prea bine ca dupa ce ai baut mult te deshidratezi si pierzi electroliti, potasiu, sodiu. Bananele au mult potasiu, iti refac „depozitele” de potasiu din organism si te ajuta sa scapi mai repede de starea de rau de dupa consumul prea mare de alcool.

Oua. Contin cisteina, un aminoacid bun care e folosit pentru producerea unui antioxidant special, glutation. Daca ai baut prea mult vei avea cantitati mici in organism din acest antioxidant important. In lipsa lui organismul nu poate procesa produsii toxici rezultati in urma metabolismului alcoolului. O omleta buna in dimineata urmatoare sau doua oua fierte te vor ajuta sa treci mai usor peste mahmureala.

Pepene. Mahmureala apare si din cauza deshidratarii asociate cu un consum mare de alcool si cu scaderea circulatiei cerebrale. Pepenele e bogat in L-Citrulina, un nutrien care ajuta la accelerarea circulatiei sanguine. Te hidratezi corect daca mananci cateva felii de pepene si scapi si de mahmureala, plus ca iti cureti rinichii foarte bine. E win-win.

Muraturi. Contin mult sodiu, o substanta care se pierde cand bei prea mult. Zeama de muraturi si muraturile mancate in dimineata de dupa noaptea de pomina te vor ajuta sa ai un nivel crescut al sodiului in organism si sa treci foarte usor peste starea de rau data de mahmureala. Nu face exces insa pentru ca vei avea ceva probleme cu… stomacul.

Miere de albine. Contine multa fructoza si amelioreaza simptomatologia asociata mahmurelii. De ce neaparat fructoza la mahmureala? Pentru ca ajuta organismul sa scape mai repede de alcoolul in exces. Rata de eliminare a alcoolului si a produsilor toxici rezultati in urma metabolizarii ajunge si la peste 30% daca vom consuma miere de albine in dimineata de dupa noaptea de pomina.

Nuci. Au mult magneziu si sunt excelente daca suferi de mahmureala. Daca bei prea mult magneziul din celule dispare imediat. Daca ai din nou magneziu suficient la nivel celular nu vei avea probleme prea mari cu mahmureala de a doua zi. Poti manca toate tipurile de nuci preferate, cat de multe doresti mai ales daca ai baut prea mult cu o noapte inainte.

Aflati amanunte de pe ratb.ro.

Comentarii