Centrul de Transfer Tehnologic de la UAIC a primit autorizare de la minister

vineri, 16 octombrie 2020, 01:50
1 MIN
 Centrul de Transfer Tehnologic de la UAIC a primit autorizare de la minister

Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi (UAIC) a primit de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării autorizarea provizorie de funcţionare pentru Centrul de Transfer Tehnologic iTransfer (CTT-iT), centru care are misiunea de stimula transferul tehnologic prin introducerea rezultatelor cercetărilor în circuitul economic. Noua entitate funcţionează în cadrul Facultăţii de Informatică a UAIC, colectivul fiind format din cadre didactice, cercetători, programatori şi analişti din domeniile IT, economic, juridic sau alte domenii complementare.

Domeniile de specializare inteligentă vizate în cadrul centrului sunt "Tehnologii informaţionale şi de comunicaţii" (Internetul Viitorului, Tehnologii, instrumente şi metode pentru dezvoltarea de software) şi "Securitatea informatică a infrastructurilor şi serviciilor", pe viitor dorindu-se diversificarea domeniilor abordate în funcţie de specialiştii recrutaţi.

În ceea ce priveşte oferta de servicii a Centrului iTransfer, aceasta cuprinde dezvoltarea de sisteme software proprii sau în colaborare cu întreprinderile solicitante, oferirea de consultanţă IT, dar şi organizarea de traininguri profesionale, de conferinţe sau workshopuri cu specific IT sau oferirea de tutoriat pentru start-up-uri sau spin-off-uri.

"CTT-iT este o structură ce are ca scop abordarea în mod direct atât a nevoilor mediului academic pentru servicii de promovare, de aducere pe piaţă a rezultatelor cercetării şi intermedierea transferurilor tehnologice, cât şi a nevoilor întreprinderilor pentru servicii de consultanţă privind implementarea de soluţii inovatoare. Centrul iTransfer sprijină, de asemenea, şi iniţiativele antreprenoriale ale studenţilor de nivel Licenţă, Master, Doctorat în direcţia dezvoltării de produse noi, alături de personalul academic", au menţionat reprezentanţii Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi.

Cei interesaţi de activităţile acestui centru pot afla informaţii suplimentare pe site-ul oficial, itransfer.space.

Comentarii