Concurs studenţesc cu finala la Madrid

miercuri, 09 decembrie 2020, 02:50
2 MIN
 Concurs studenţesc cu finala la Madrid

Cea de-a IX-a ediţie a EBEC (European BEST Engineering Competition) va avea loc anul acesta în perioada 12-13 decembrie, concursul organizat cu sprijinul Universităţii Tehnice "Gheorghe Asachi" din Iaşi fiind destinat studenţilor Politehnicii, participanţii având ocazia să îşi dovedească şi să îşi dezvolte abilităţile inginereşti.

Competiţia are două categorii la care studenţii se pot înscrie: Team Design şi Case Study. Astfel, Team Design se orientează pe proiectare, îndemânare şi pe construirea unor prototipuri care să îndeplinească cerinţele probei. În ediţiile anterioare, proiectele au variat de la catapulte la dispozitive asemănătoare bancomatelor. Cea de-a doua categorie, Case Study, necesită studierea unei probleme, găsirea unei soluţii eficiente şi analiza paşilor care trebuie luaţi pentru a fi dusă la final. Proba se orientează pe probleme reale, în ultimele două ediţii echipele având de proiectat o cameră de tip "escape room", respectiv de găsit alternative pentru gestionarea traficului din campusul studenţesc "Tudor Vladimirescu". Proba se va desfăşura online, participanţii folosind o platformă prin intermediul căreia vor putea lucra împreună.

În carul EBEC se va desfăşura anul acesta, pe 12 decembrie, şi un workshop pentru Orientare în Carieră intitulat "Lumile Viitorului", care va fi organizat în parteneriat cu Centrul de Orientare în Carieră al Universităţii Tehnice. Workshop urmăreşte să ofere tinerilor sfaturi legate de direcţia profesională. Workshopul, evenimentul de deschidere şi pregătirea echipelor vor avea loc pe data de 12 decembrie, iar pe 13 decembrie se va desfăşura competiţia propriu-zisă. Echipa câştigătoare de la fiecare categorie va avea şansa să participe la etapa regională a competiţiei, organizată anul acesta de BEST Braşov. Echipele câştigătoare de la etapa regională vor participa la runda finală, găzduită de BEST Madrid Carlos III.

Comentarii