Cum alegi o haină de iarnă călduroasă și durabilă? Top 4 cele mai bune materiale pentru hainele de iarnă (P)

miercuri, 09 noiembrie 2022, 10:52
5 MIN
 Cum alegi o haină de iarnă călduroasă și durabilă? Top 4 cele mai bune materiale pentru hainele de iarnă (P)

Care sunt cele mai bune materiale pentru hainele de iarnă? Descoperă ce materiale izolează cel mai bine căldura și-ți oferă confortul termic optim în sezonul rece.

Să ai o haina de iarna dama calitativă influențează foarte mult modul în care te simți în sezonul rece. Iar totul ține de materialul din care este fabricată aceasta.  

În timpul iernii, prioritatea noastră principală este să ne asigurăm confortul termic, iar când frigul își face simțită prezența, începem să căutăm cele mai bune piese vestimentare, capabile să izoleze eficient căldura. Dar dăm peste haine prea grele, unele prea subțiri, altele prea rigide, unele mai puțin în tendințe… 

Aici vei descoperi din ce materiale trebuie să fie hainele tale de iarnă astfel încât să te simți confortabil chiar și la temperaturi extrem de scăzute.  

1. Haine de blana – fabuloase și extrem de călduroase 

Blana este, fără îndoială, unul dintre cele mai bune materiale pentru hainele de iarnă. Haina de blana asigură o barieră excelentă împotriva temperaturilor scăzute, însă aceasta trebuie să fie naturală pentru a putea beneficia de confortul termic absolut. Sunt multe diferențe între o blanita naturala și o haină de blană sintetică, de la aspect la durabilitate și izolarea căldurii. Iar dacă te afli și tu în rândul persoanelor care-și doresc să îmbrace materiale in care nu transpiri, haina de blana naturala îți va ține de cald împotriva vremii aspre, însă fără să te supraîncălzească sau să te facă să transpiri.  

Cum crezi că animalele își petrec iernile în condiții meteo aspre, fără să înghețe? 

Credem că te-ai gândit deja la răspuns: blana.  

Iar dacă luăm în considerare și eleganța unei haine de blana și faptul că nu se demodează niciodată, ci dimpotrivă, devin din ce în ce mai valoroase, atunci alegerea ei devine și mai sigură.  

Vezi aici cele mai prețioase modele de haini de blana Carolina Design. Alege o haina de iarna eleganta, care să te reprezinte an după an! 

2. Lâna – durabilă, rezistentă la rupere și rezistentă la apă 

Următoarea după blană este lâna. Iar atunci când se discută despre pulovere și paltoane de iarnă, multe persoane verifică atent eticheta piesei pentru a descoperi dacă în compoziție se află și lână (dacă nu, chiar 100% lână). Și trebuie să recunoaștem, este o alegere excelentă.  

Lâna este extrem de durabilă, rezistentă la rupere și respirabilă. Totodată, este în mod natural rezistentă la cute, ceea ce face ca împachetarea ei în bagajul de călătorie să fie lipsită de încrețituri. Lâna este o alternativă mult mai călduroasă decât bumbacul, iar cea de bună calitate reprezintă o variantă excelentă pentru iernile friguroase.  

Există mai multe tipuri principale de lână utilizate la haini de blana naturala, paltoane și pulovere:  

  • Alpaca: lâna provenită de la o Alpaca are greutate medie și este adesea folosită la țesături de înaltă calitate. Modele de paltoane cu blana naturala de Alpaca poți găsi aici.  
  • Miel: această lână este netedă și hipoalergenică. Vezi aici cojoace dama din blană de miel.  
  • Angora: lâna de la acest iepure este moale și pufoasă și reține excelent căldura.  

Nu există niciun dubiu: lâna este aliatul perfect împotriva iernilor aspre și vine cu o mulțime de caracteristici cheie pentru sezonul rece.  

3. Mătasea – delicată, elegantă, dar și foarte călduroasă 

Când vorbim despre confort termic, vorbim despre haine din materiale naturale. Mătasea este un alt material natural care te poate ajuta să te încălzești în zilele reci.  

Deși s-ar putea să nu te gândești la mătase când vine vorba de țesături călduroase, acest material acționează ca un izolator excelent. Atunci când este frig, datorită aerului captat între firele de mătase, căldura este păstrată în interior, creând un efect de izolare. Acesta este motivul pentru care se știe că mătasea menține corpul rece vara și cald iarna. Mătasea se adaptează la echilibrul corpului nostru într-un mod natural, menținând o temperatură constantă. 

Cel mai bine este să o folosești ca strat de bază, mai degrabă decât ca strat exterior, deoarece elimină umezeala și te ajută să reții căldura. 

4. Cașmir – un material moale, mătăsos și luxos, dar care-ți ține de cald 

Există un motiv pentru care puloverele din cașmir sunt atât de populare. Nu numai că este incredibil de la modă, dar țesătura ultra moale și mătăsoasă este deopotrivă luxoasă și călduroasă. Este una dintre cele mai călduroase țesături și funcționează excelent atât pentru pulovere, eșarfe, fulare, cât și pentru paltoane. Iar unele voci spun că este chiar mai călduros decât lâna.  

Cașmirul menține o temperatură sănătoasă a corpului, fiind în același timp ușor și respirabil. În ceea ce privește finețea, se situează mai sus decât lâna și chiar decât mătasea. Hainele din cașmir sunt o investiție bună, care se vor armoniza cu siguranță cu celelalte haine de iarnă din garderobă.  

Astfel, dacă vrei să te asiguri că nu tremuri de frig iarna aceasta (dar și iernile viitoare), alege un pulover din cașmir, peste care pui o haina de iarna cu blana naturala și închei totul cu o eșarfă din mătase. Și așa obții un look călduros și fabulos, care să te reprezinte. Verifică gama variată de haine de blană Carolina Design și alege-ți haina de blana acum! 

Comentarii