Cuza şi Agronomia au anunţat locurile pentru admiterea din toamnă: circa 500 la buget, în total

vineri, 02 septembrie 2022, 01:50
2 MIN
 Cuza şi Agronomia au anunţat locurile pentru admiterea din toamnă: circa 500 la buget, în total

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” şi Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” au anunţat în cursul zilei de joi, 1 septembrie, numărul de locuri disponibil pentru perioada de admitere care începe pe 5 septembrie. 

UAIC va avea doar trei zile de admitere, între 5 şi 7 septembrie, atât la licenţă, cât şi la master, şi va scoate la concurs 2.378 de locuri la licenţă, dintre care 273 sunt la buget, 1.783 la taxă şi 322 pentru candidaţii români de pretutindeni, inclusiv la Extensiunile Bălţi şi Chişinău.

Facultatea de Drept şi Informatică au acoperit toate locurile din vară, dar surprinzător este faptul că la Kinetoterapie, unde a fost cea mai mare concurenţă în iulie, încă au mai rămas locurile disponibile şi se va organiza admitere.

Pentru admiterea la studii de master, facultăţile UAIC vor scoate la concurs 1.968 de locuri: 1.682 de locuri pentru candidaţii români, dintre care 383 de locuri la buget, şi 286 de locuri pentru candidaţii români de pretutindeni. Facultatea de Informatică nu organizează admitere nici pentru studii de master în septembrie, ocupând toate locurile din iulie.

„Cuza” deschide în această perioadă şi înscrierile pentru doctorat, în perioada 1-6 septembrie, fiind scoase 150 de locuri la buget şi 119 locuri cu taxă. În cazul USV Iaşi, admiterea va avea loc între 5 şi 8 septembrie, fiind disponibile 500 de locuri la buget şi taxă, atât la licenţă, cât şi la master.

La Facultatea de Agricultură, la licenţă, sunt disponibile în total 70 de locuri, la Horticultură sunt 73, iar la Ingineria Resurselor Animale şi Animaliere vor fi 91 de locuri. Şi la USV avem o surpriză: la Medicină Veterinară, unde a fost cea mai mare concurenţă, există 16 locuri disponibile, şase dintre ele chiar la buget, un caz care nu s-a repetat în ultimii ani.

Admiterea candidaţilor pentru programele de licenţă, la USV Iaşi, se face pe baza notelor obţinute la probele de bacalaureat (nota de la proba scrisă de Limba şi literatura română – 50%, nota de la o altă probă scrisă, la alegerea candidatului – 50%). 

Comentarii