Elevi cu deficienţe de auz din Iaşi, într-un inedit turneu în afara ţării

joi, 23 mai 2019, 16:25
1 MIN

Experienţe noi de învăţare pentru elevi ai Liceului Tehnologic Special „Vasile Pavelcu” Iaşi în cadrul proiectului Erasmus^ „We are less when we don’t include everyone”. Un grup de 5 elevi cu deficienţe de auz, însoţiţi de două cadre didactice, în perioada 13 – 20 mai, cu ocazia unei mobilităţi în Turcia, la Şcoala ULAMIS ORTAOKULU din Izmir, alături de elevi din Polonia, Italia şi Bulgaria, au avut ocazia schimburilor interculturale, a interrelaţionării şi lucrului în echipă în cadrul activităţilor de învăţare activă, folosind instrumentele IT.

Profesorii, elevii, părinţii şi reprezentanţii comunităţii şi autorităţilor locale din Seferihisar au luat parte la discuţii pe tema educaţiei, a proiectelor de dezvoltare şcolară şi comunitară, oferind astfel şansa schimburilor de experienţă, de idei şi principii, precum şi ilustrarea diferenţelor şi diversităţii culturale.

Elevii au fost antrenaţi în activităţi interactive de cunoaşterea reciprocă, au participat la ore din programul obişnuit al şcolii gazdă, de valorificare a creativităţii şi originalităţii în realizarea de produse handmade, care au fost valorificate în scop caritabil în cadrul Târgului turistic din Bazarul Seferihisar.

La Târgul Turistic elevii şi profesorii din cele 5 ţări au participat cu materiale video, tarabe cu ornamente/ materiale/ postere/ fotografii/ reviste care au scos în evidenţă specificul naţional al fiecărei ţări.

Valorile adăugate ale acestei mobilităţi sunt legate de crearea unui mediu de învăţare incluziv, prin strategii educaţionale formale şi nonformale, în spaţiul şcolii gazdă şi în afara şcolii. Beneficiarii proietului au participat şi la scurte vizite culturale realizate la vestigiile romane din Izmir şi Efes.

Comentarii