EXCLUSIV: Oraşul Iaşi va avea un nou colegiu din toamnă

marți, 06 iulie 2021, 16:25
2 MIN
 EXCLUSIV: Oraşul Iaşi va avea un nou colegiu din toamnă

Municipiul Iaşi va avea din această toamnă un nou colegiu, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” urmând să-şi schimbe titulatura de la 1 septembrie. Informaţia a fost confirmată de către directorul şcolii, prof. Nistor Gheorghiţă, care a subliniat că deocamdată nu a venit numirea în mod oficial de la Ministerul Educaţiei, însă au fost parcurşi toţi paşii necesari şi îndeplinite criteriile cerute de către metodologie.

„Noi vom termina anul şcolar cu titulatura de liceu pentru că nu poate fi schimbată, sunt încă examene, iar din toamnă va trebui să schimbăm”, a precizat prof. Nistor Gheorghiţă.

Cadrul didactic a mai adăugat şi faptul că până acum nu a fost posibilă schimbarea titulaturii deoarece nu existau documentele necesare care să ateste vechimea de peste 75 de ani necesară acesteia. Lucrurile s-au schimbat insă in urma cercetărilor realizate de cadre didactice de la unitatea de invăţământ, care au descoperit dovezi care atestă o vechime de peste 100 de ani a şcolii.

„Pentru această titulatură există mai multe criterii. Criteriul competenţei, care cere să fii peste medie la examenele naţionale, criteriu eliminatoriu, iar noi suntem. Se cere să ai vechime, iar până acum nu ştiam unde sunt originile noastre, iar colegii noştri de istorie au făcut cercetări in acest sens şi au descoperit că noi suntem naintaşii tuturor şcolilor  de comerţ şi suntem din 1890 sau 1884, deci avem o vechime mai mare de 75 de ani. Iar n rest sunt rezultatele copiilor, ale profesorilor noştri, in comisii naţionale, rezultatele la olimpiade şi competiţii internaţionale, toate acestea peste nivelul judeţean, iar noi şi la acest capitol stăm bine”, a mai precizat directorul unităţii, care a amintit şi de o serie de proiecte europene importante, de titlurile de „Şcoală europeană” obţinute de patru ori sau de alte activităţi importante la nivel judeţean sau naţional.

Comentarii