Gala Profesorul anului din mediul rural: au începul nominalizările, Anul acesta, două noi categorii

marți, 31 octombrie 2023, 22:25
2 MIN
 Gala Profesorul anului din mediul rural: au începul nominalizările, Anul acesta, două noi categorii

Teach for Romania a dat startul celei de-a treia ediţii a Galei Profesorului din mediul rural. Vor fi premiaţi profesorii care, în ciuda provocărilor, reuşesc să ofere educaţie de calitate în şcolile din mediul rural. Ediţia din acest an vine cu două categorii noi de nominalizare dedicate cadrelor didactice din învăţământul preşcolar şi cadrelor didactice debutante.

Prin această competiţie ne dorim să aducem un plus de vizibilitate profesorilor, învăţătorilor, educatorilor din mediul rural care cred în potenţialul fiecărui copil, care se pregătesc şi îşi folosesc toată creativitatea şi resursele pentru a le oferi acestora şansa la un viitor mai bun prin educaţie modernă, de calitate, relevantă”, au spus organizatorii evenimentului.

Şapte categorii de nominalizare

Nominalizările pot fi făcute până pe 10 decembrie, pe site-ul https://teachforromania.org/gala-2024, iar câştigătorii vor fi anunţaţi în cadrul unui eveniment de premiere organizat pe 15 februarie 2024. Nominalizările pot fi făcute de elevi, părinţi, cadre didactice, directori şcolari, inspectori şcolari, reprezentanţi ai entităţilor cu activitate în domeniul educaţional şi alţi membri ai comunităţii. Categoriile de nominalizare sunt educatori, profesori debutanţi, dezvoltarea literaţiei, dezvoltarea abilităţilor socio-emoţionale, dezvoltarea leadership-ului la elevi, prevenirea abandonului şcolar şi implicarea în comunitate.

Juriul, format din cinci persoane, va evalua fiecare candidatură şi va acorda punctaje pe baza unei grile de evaluare, urmând ca primele trei să fie documentate în teren pentru a verifica validitatea informaţiilor furnizate. Din juriu vor face parte reprezentanţi ai societăţii civile, experţi în educaţie, reprezentanţi ai sectorului business, elevi, parteneri instituţionali, parteneri media, profesori sau alumni susţinuţi de Teach for Romania.

Profesorii Anului din Iaşi

În cadrul primei ediţii, în anul 2022, Premiul I la categoria Implicare în comunitate a fost câştigat de profesoara Ioana Diaconu de la Şcoala de Industrie Alimentară Ţibana. În anul 2023, locul al III-lea la categoria Prevenirea abandonului şcolar a fost ocupat de învăţătoarea Cătălina Geantău de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Domniţa, Ţibana, iar locul I la categoria Dezvoltarea abilităţilor socio-emoţionale a fost ocupat de învăţătoarea Angelica Cocea de la Liceul Tehnologic „Petre P. Carp” din Ţibăneşti.

Teach for Romania este o organizaţie non-guvernamentală, care de 10 ani recrutează şi pregăteşte cadre didactice pentru şcolile publice din România. În anul şcolar 2023-2024, 146 de cadre didactice fac parte din programul Teach for Romania şi predau în 123 de şcoli din 22 de judeţe. 

 

Comentarii