Generali, IT-işti, rectori şi medici dezbat la Iaşi riscurile şi oportunităţile inteligenţei artificiale în domeniul medicinei

joi, 16 martie 2023, 02:50
2 MIN
 Generali, IT-işti, rectori şi medici dezbat la Iaşi riscurile şi oportunităţile inteligenţei artificiale în domeniul medicinei

Centrul de Inovare şi Transfer Tehnologic MAVIS din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi (UMG) organizează o conferinţă naţională pe o temă inedită: „Cyber Security şi Inteligenţa artificială în medicină. Oportunităţi şi riscuri într-o lume digitalizată”. Manifestarea se va desfăşura în perioada 23 – 24 martie 2023, în Aula „Alexandru Brăescu” din clădirea Nicolae Leon din Iaşi.

Printre invitaţii care vor susţine o conferinţă în cadrul manifestării se numără şi prof.dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi, Anton Rog, general de brigadă, directorul Centrului Naţional Cyberint din cadrul SRI, Gabriel Constantinescu, general de brigadă, şeful Direcţiei Regionale de Informaţii Moldova Nord, sau Loredan Temneanu, general de brigadă, şeful Direcţiei Judeţene de Telecomunicaţii Speciale Iaşi. Pe această temă vor mai vorbi profesori universitari din Iaşi, medici primari, specialişti în IT şi în comunicaţii, inclusiv de la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est. O prezenţă relevantă va fi cea a coordonatorilor firmelor din IT specializate pe Cyber Security sau pe inteligenţă artificială în medicină. Doar în prima zi vor fi directori sau manageri locali de la patru astfel de companii, inclusiv de la BitDefender.

„În cadrul conferinţei vor fi abordate teme de actualitate, precum riscurile atacurilor cibernetice la care sunt supuse spitalele publice: echipamentele medicale şi bazele de date care pot fi atacate; nevoile de Securitate Cibernetică şi de Inteligenţă Artificială din spitalele publice, prezentate de managerii celor mai importante spitale din Iaşi; soluţii de Cyber Security şi Inteligenţă Artificială pentru domeniul medicină, prezentate de companiile de software şi telecomunicaţii; componenta legislativă, prezentată de reprezentanţi ai serviciilor publice de reglementare în domeniul securităţii cibernetice; nevoia de Securitate cibernetică şi Inteligenţă Artificială în UMF Iaşi”, a declarat conf.dr. Ionuţ Nistor, director al Centrul de Inovare şi Transfer Tehnologic MAVIS şi organizator al conferinţei.

Comentarii