Advertorial

Idei de gustări sănătoase de pus copiilor la școală (P)

miercuri, 19 octombrie 2022, 10:45
3 MIN
 Idei de gustări sănătoase de pus copiilor la școală (P)

Mesele copiilor de la școală sunt foarte importante. Micile gustări pregătit pentru copii de către părinți joacă un rol cheie în formarea obiceiurilor alimentare ale micuților. Tocmai de aceea este recomandat ca părinții să aleagă opțiuni cât mai sănătoase în dieta de zi cu a copiilor.

Printre atâtea gustări, dulciuri procesate și pline de zaharuri dăunătoare organismului poate părea dificil să găsești niște opțiuni de gustări sănătoase și gustoase pentru cel mic. Cu toate acestea, există mai multe variante din care poți alege exact ce e pe gustul copilului tău. 

Vezi AICI ideile de gustări sănătoase pentru copii:

  • Brioșe cu ovăz și fructe 

Pentru această prima propunere vei avea nevoie de fulgi de ovăz, care trebuie amestecați cu o banană pisată, niște esență de vanilie și topping de fructe de sezon. Compoziția obținută se așează în mod egal în forme de brioșă, apoi se bagă la cuptor pentru 15-20 de minute. Rezultatul este unul gustos și savuros și poate fi o opțiune extrem de apreciată de cei mici. Alături de acestea poți pune și niște batoane și snacksuri Bio de pe Crudsisanatos.bio pentru a forma o masă de prânz mai copioasă. 

  • Budincă de chia 

O altă opțiune populară și ușor de obținut este budinca de chia. Aceasta poate fi preparată în foarte multe moduri, astfel încât ai multe opțiuni de diversificare în cazul în care cel mic se plictisește și are nevoie de ceva nou. La bază se amestecă câteva lingurițe de semnițe de chia cu niște lapte, apoi se lasă câteva ore la hidratat pentru a căpăta acea textură gelatinoasă. Ulterior se pot adăuga fructe uscate, alune, fructe proaspete, scorțișoară, fulgi de cocos, cacao sau orice alt topping preferați. Această variantă merge bine și ca substitut de desert, fiind extrem de gustoasă și rapid de preparat. 

  • Fructe sau legume cu topping

Dacă timpul nu este de partea ta și te grăbești poți merge pe o variantă și mai rapidă, alege niște fructe sau legume ca bază și pune un topping care să le facă mai savuroase. Câteva combinații reușite sunt: morcovi cu humus, măr sau banană cu unt de arahide, ardei și castravete cu cremă de brânză. Combinațiile pot varia în funcție de ingredientele pe care le ai în casă și preferințele celui mic, însă ideea este una simplă și de efect. Dacă te chinui să îi introduci cât mai multe legume în alimentație, această metodă te va ajuta să îl convingi să se bucure de aceste alimente pline de nutrienți și vitamine.

Așadar, dacă sunteți în pană de idei cu privire la pachetul pentru școală al celui mic, variantele de mai sus sunt extrem de ușoare, gustoase și accesibile. Cel mic se va bucura de o gustare bună, care nu-i va dăuna organismului și îl va ajuta să deprindă obiceiuri cât mai sănătoase. Prin simplitatea lor, ideile de mai sus pot fi recreate cu diferite ingrediente, pentru a obține niște variante personalizate pe gusturile tuturor.

Sursă foto: unsplash.com

Comentarii