Imagini apocaliptice: Ce a lăsat în urmă uraganul Ida

marți, 31 august 2021, 08:29
2 MIN
 Imagini apocaliptice: Ce a lăsat în urmă uraganul Ida

Ida a slăbit, luni, în intensitate pe măsură ce a înaintat pe uscat şi a devenit, dintr-un un uragan de categoria 4, o furtună tropicală.

Continuă, însă, să-şi facă simţite efectele, în special în statele Mississippi, Alabama şi Florida, dar şi în zone joase din Tennessee şi Ohio, unde va ploua mult şi sunt alerte de inundaţii.

În oraşul Auburn din Alabama a fost emisă o avertizare de tornadă, un fenomen care însoţeşte adesea „coada” unui uragan. Departamentul de Sănătate din Louisiana a confirmat, luni seară, un al doilea deces cauzat de uraganul Ida în acest stat.

Este vorba despre un bărbat care s-a înecat după ce a încercat să treacă cu maşina pe o autostradă inundată din apropiere de New Orleans.

O altă persoană a murit după ce un copac a căzut peste locuinţa sa, în zona Baton Rouge din Louisiana.

Duminică, Ida a atins coastele statului Louisiana ca un uragan de categoria 4, cu rafale de vânt de 240 km/h. A fost a cincea cea mai mai mare viteză a vântului cu care un uragan a lovit vreodată partea continentală a SUA.

Fenomenul a fost atât de violent, încât a reuşit să inversese cursul apei pe fluviul Mississippi. A distrus case, a smuls copaci din pământ, a dărâmat stâlpi de electricitate şi a provocat inundaţii serioase. Furtuna a smuls porţiuni din acoperişul spitalului din oraşul Galliano, dar din fericire, nicio persoană nu a fost rănită în urma acestui incident.

Cititi materialul integral pe digi24.ro

Comentarii