Istoricul rus Oleg Sokolov plănuia să se sinucidă în public îmbrăcat ca Napoleon

luni, 11 noiembrie 2019, 11:48
1 MIN
 Istoricul rus Oleg Sokolov plănuia să se sinucidă în public îmbrăcat ca Napoleon

Celebrul istoric rus Oleg Sokolov, arestat sâmbătă de poliţia rusă după ce a fost scos din apele unui râu având asupra sa un rucsac conţinând braţele unei femei, a mărturisit că şi-a ucis şi dezmembrat iubita în vârstă de 24 de ani, a declarat avocatul acestuia.

Istoricul rus, specialist în Napoleon, era, se pare, sub influenţa alcoolului în momentul în care poliţiştii l-au scos sâmbătă dimineaţă din râul Moika, în Sankt Petersburg, fosta capitală imperială a Rusiei, având asupra sa un rucsac în care au fost găsite braţele unei femei şi un pistol de semnalizare.

Potrivit presei locale, acesta ar fi căzut în apele râului unde urma să arunce părţile de cadavru şi a recunoscut că intenţiona să se debaraseze de corpul victimei, după care să se sinucidă în public, îmbrăcat precum Napoleon.

"Şi-a recunoscut vinovăţia", a declarat avocatul acestuia, Alexandre Potchuev, care a adăugat că istoricul, în vârstă de 63 de ani, în prezent spitalizat şi primind îngrijiri pentru hipotermie, spune că îşi regretă fapta şi că doreşte să colaboreze cu poliţia.

Comentarii