Mai multe saloane ale unui spital au fost inundate

joi, 26 august 2021, 10:41
1 MIN
 Mai multe saloane ale unui spital au fost inundate

Mai multe saloane ale Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) "Mavromati" Botoşani au fost inundate în noaptea de miercuri spre joi, în urma unei avarii la reţeaua de apă, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, Ioan Asaftei.

Potrivit acestuia, defecţiunea la conducta de apă s-a produs la etajul al patrulea, iar apa a inundat saloanele de la etajele inferioare şi a determinat întreruperea apei către între spitalul.

Oficialul SJU susţine că situaţia nu a impus mutarea pacienţilor şi nu a afectat activitatea medicală a celui mai mare spital din judeţ. El precizează că acesta este primul incident de acest fel înregistrat în spitalul din Botoşani.

"Inundaţia s-a produs într-una din încăperile de la etajul IV şi apa s-a infiltrat şi la etajele inferioare, respectiv, III, II până la etajul I. Nu a afectat activitatea medicală şi nu a fost nevoie ca pacienţii să fie transferaţi în alte saloane", a afirmat Asaftei.

Defecţiunea a fost remediată în cursul dimineţii de joi, când s-a reluat furnizarea apei potabile. Pagubele produse de infiltraţiile de apă urmează a fi evaluate de personalul administrativ al spitalului. 

SURSA: Agerpres

Comentarii