Mâine, ultima zi: studenţii politehnişti pot depune documentele necesare decontării abonamentelor

marți, 05 decembrie 2023, 02:50
2 MIN
 Mâine, ultima zi: studenţii politehnişti pot depune documentele necesare decontării abonamentelor

Până pe 6 decembrie, studenţii TUIASI vor putea depune documentele necesare decontării abonamentelor lunare de transport local în comun, ce au fost achiziţionate în lunile octombrie şi noiembrie 2023, urmând următorii doi paşi: completarea online a formularului şi depunerea dosarelor de decont la facultate.

Studenţii trebuie să aibă câte un dosar complet pentru fiecare lună de decont, adică un dosar pentru luna octombrie, respectiv un dosar pentru luna noiembrie.

Ce trebuie să conţină dosarul

Conţinutul unui dosar de decont pentru o lună pentru un „Abonament urban unic, 30 zile” sau un „Abonament metropolitan unic, 30 zile” va fi format din: cerere de solicitare decontare abonament student TUIASI; copie lizibilă după actul de identitate a solicitantului (studenţii străini vor prezenta actul de identitate în baza căruia şi-au deschis cont bancar, ex: permisul de şedere sau paşaportul, după caz) şi extras de cont bancar pe numele studentului solicitant deschis la una dintre cele 5 bănci cu care universitatea are încheiate contracte de colaborare: BRD, BCR, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, ING Bank.

Apoi, documente prin care se dovedesc condiţiile de gratuitate – dacă este cazul – studenţi orfani de unul sau ambii părinţi, precum şi cei proveniţi din centre de plasament sau care au fost în plasament la familia extinsă, substitutivă sau la asistent maternal, conform Legii nr. 272/2004 şi dovada achiziţiei unui abonament emis de CTP Iaşi valabil 30 de zile.

Cum sunt decontate biletele achiziţionate prin aplicaţia “24Pay”

În cazul achiziţiei prin aplicaţia „24Pay” sunt necesare: dovada achiziţiei abonamentului probată prin extras de cont pe numele studentului care solicită decontarea contravalorii abonamentului, din care să rezulte plata abonamentului prin aplicaţia „24Pay”. Nu se acceptă extrase de cont pe numele părinţilor, al colegilor de facultate sau a altor persoane.

Din conţinutul extrasului de cont depus trebuie să rezulte achiziţia abonamentului în luna octombrie sau noiembrie, după caz.

În cazul achiziţiei de la punctele de vânzare CTP Iaşi: talonul de călătorie în original emis de CTP Iaşi; copie conformă cu originalul după Legitimaţia – abonament (cartonul) cu poza studentului aferentă talonului de călătorie.

Ultima zi de valabilitate a talonului trebuie să fie data de 30.11.2023. Nu se acceptă la decontare taloanele cu corecturi, deteriorate sau alte însemne care periclitează integritatea talonului. 

Comentarii