Ministrul pentru digitalizare, Ciprian Teleman, intră în afaceri imobiliare

vineri, 27 august 2021, 09:51
2 MIN
 Ministrul pentru digitalizare, Ciprian Teleman, intră în afaceri imobiliare

Familia ministrului Cercetării, alături de alte persoane fizice, a obținut avizul autorităților pentru construcția unui cartier de vile în Buftea. Investiția nu a început încă. Dar este de remarcat că, dacă nu are succese cu digitalizarea, lui Teleman îi ies investițiile fizice.

Fără realizări științifice, dar cu o carieră în coaching și comunicare pentru liderii din multinaționale, ministrul Cercetării Inovării și Digitalizării, Ciprian Teleman, a avut preocupări și în domeniul imobiliar.

În anul 2017, pe pagina primăriei Buftea apărea un anunț privind: „Introducerea în intravilan oraș Buftea și parcelare a 2 ha teren proprietate privată pentru înființare Ansamblu rezidențial cu dotări”. Printre cei trei inițiatori se află și Teleman Mihaela-Virginia, soția ministrului Cercetării.

În declarația de avere a lui Teleman, se regăsește terenul pe care urma să se construiască ansamblul rezidențial. Teleman Virginia și Teleman Ciprian dețin 17% dintr-un teren de 18.938 de metri pătrați.

Într-o discuție cu Newsweek România, Teleman confirmă investiția: „Terenul la care vă referiți a fost achiziționat în anul 2003 ca investiție din care familia mea deține o cotă de 17%”.

Întrebat de Newsweek România ce l-a determinat să introducă terenul în intravilan, Teleman susține că „Inițierea unui PUZ și îndeplinirea procedurilor a reprezentat o schimbare a funcțiunii economice a terenului, din agricol în construibil, decizie luată de ceilalți proprietari ai terenului, fără a se concretiza un plan în vederea unor construcții”.

Documentele arată, însă, că nu a fost vorba doar de o trecere în intravilan. Familia Teleman și-a făcut planuri clare privind întrebuințarea terenului.

Consiliul Județean Ilfov a decis să avizeze favorabil Planul Urbanistic Local „privind obiectivul de investiții Ansamblu de locuințe individuale și funcțiuni complementare, amenjare acces și parcări, circulații auto și pietonale, spații verzi, asigurare branșamente și utilități amplasat în jdețul Ilfov, comuna Buftea, în suprafață de 18.938 de metri”.

Pe acestă suprafață s-ar putea construi un ansamblu rezidențial de 40 de case dacă ar fi vorba de loturi de 350-400 de metri pătrați. În zonă, metrul pătrat se vinde cu prețuri cuprinse între 40 și 60 de euro.

Aflați amănunte de pe newsweek.ro.

Comentarii