Cât de repede remediază Telekom o defecţiune în mediul rural

Nu au putut face şcoală online, dar vor avea internet în vacanţă

vineri, 18 decembrie 2020, 02:56
1 MIN
 Nu au putut face şcoală online, dar vor avea internet în vacanţă

Copiii din comuna Andrieşeni au stat fără internet şi fără posibilitatea de a face ore online aproximativ trei săptămâni după ce reţeaua de internet şi telefonie fixă a fost tăiată de persoane care au dorit să fure cablurile. Operatorul de telefonie şi internet Telekom a trimis într-un final o echipă care să rezolve aceste probleme, înlocuind miercuri şi joi atât cei câţiva stâlpi, cât şi restabilind conexiunea de internet.

După cum relata Ziarul de Iaşi în ediţiile anterioare, mai multe sate din comuna Andrieşeni au rămas fără reţeaua de internet şi telefonie fixă încă de pe data de 27 noiembrie, după ce una sau mai multe persoane au încercat să fure cablurile. Directorul şcolii din Andrieşeni se plângea că nici la două săptămâni după ce a raportat defecţiunea, după telefoane şi insistenţe, operatorul de telefonie şi internet nu trimisese vreo echipă pe teren, nici măcar să constate defecţiunea. Totodată, directorul fusese asigurat că până pe 11 decembrie defecţiunea va fi rezolvată, dar nici până la acea dată operatorul nu trimisese o echipă pe teren. Nici măcar tentativa de furt sau distrugerea reţelei nu a fost raportată la acel moment la Poliţie şi, prin urmare, incidentul nu a putut fi cercetat de către poliţiştii din localitate.

Ziarul de Iaşi a încercat să ia legătura cu departamentul media al operatorului de internet şi telefonie fixă la începutul acestei săptămâni, dar nu a primit un răspuns legat de problema semnalată de către cotidian.

Comentarii