Pățania unui taximetrist care a pescuit o clientă inteligentă la autogara Codreanu

sâmbătă, 18 ianuarie 2020, 14:06
3 MIN
 Pățania unui taximetrist care a pescuit o clientă inteligentă la autogara Codreanu

Numărul taximetriștilor care inșeală sau agresează clienții a scăzut mult în ultimii ani. Schimbările din legislație au dus la o reglementare a tarifelor, la o siguranță mai mare atât pentru șofer, cât și pentru client atunci când se lucrează organizat. Majoritatea companiilor practică aceleași prețuri, iar comenzile sunt înregistrate, reducându-se riscul ca șoferii să fie atacați și tâlhăriți de clienți sau clienții să fie agresați de conducătorii auto fără ca vreo persoană să aibă habar de ce se petrece. Asta în cazul în care un taxi este chemat telefonic sau prin aplicație și nu luat din stradă.

Totuși, mai există câteva persoane care și-au transformat autoturismele proprii în mașini de transport și lucrează pe cont propriu, sau care au contracte de colaborare cu anumite companii, dar care lucrează după reguli numai de ei știute. Acestea nu folosesc aparate pentru a se vedea tarifele și pentru emiterea de bonuri fiscale, ademenindu-și clienții cu vorbe mieroase. Acești taximetriști își pescuiesc victimele în special în zona gărilor și atogărilorpersoane din alte localități cu bagaje grele care nu știu la ce riscuri se expun și care se bucură că le duce cineva geamantanele direct în portbagaj cu multă amabilitate.

Acești transportatori de persoane își fac veacul chiar sub ochii polițiștilor. Zilnic, în fața autogării Codreanu sunt echipaje de la Rutieră care încearcă să fluidizeze traficul. Le interzic șoferilor să oprească în zonă, dar pe acești taximetriști îi lasă, că așa "câștigă și ei o pâine".

Iată ce a pățit o tânără vineri dimineața! Ea a plătit pentru un drum din Nicolina la Codreanu 12 lei, dar la întoarcere a acceptat oferta unui taximetrist independent. La destinație, adică în Nicolina, acesta i-a cerut 30 de lei. Fata a cerut bonul pe care să scrie și tariful pe kilometru și prețul total, apoi a pus mâna pe telefon și a sunat la Poliție. Când a văzut ce se întâmplă, individul a dat-o jos cu forța din mașină și nu i-a mai cerut niciun leu, apoi a fugit. Însă tânăra a apucat să fotografieze mașina și a depus și plângere.

Iată ce a scris ea pe Facebook:

"În jurul orei 9:00 am plecat din zona nicolina la gara Codreanu cu un taxi și am plătit suma de 12,00 RON, când am ieșit de acolo vine un domn la mine întrebându-ma dacă am nevoie de taxi , eu ținând in mâna un bagaj , am zis ca da , urc in taxi , îmi deschide USA , totul bine și frumos , când aproape sa ajung in zona nicolina de unde am plecat , observ ca nu era pornit aparatul de taxat , atrăgându-i atenția îmi spune ca pai nu ți am am zis ca e 30 de lei de la gara pana aici ?? Și am zis domnule cum sa îți dau 30 de lei având in vedere ca eu am dat 12 lei , plus ca nu ați pornit aparatul , pe ce baza sa îți dau 30 de lei?? Ca așa luați prețul după cum vreți ?? Probabil a crezut ca nu sunt de pe aici și ce a zis ,ia sa ii iau banii, a început sa tipe ca sa ii dau banii , simțindu-ma amenințată am sunat la poliție , când a văzut așa , a zis hai gata ca nu mai vreau nici un ban coboară jos , am zis ca astept sa vina echipajul , a venit la mine și mi a deschis portiera ma dat jos și a fugit , înainte de asta am reușit sa ii fac poza !! Și declarație la poliție bineînțeles !!", a povestit tânăra pe Facebook.

 

Comentarii