Punct final la înscrierile pentru admitere la UAIC: Psihologia, tot prima. O scădere la facultăţile cu examen

luni, 17 iulie 2023, 01:50
2 MIN
 Punct final la înscrierile pentru admitere la UAIC: Psihologia, tot prima. O scădere la facultăţile cu examen

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a finalizat vineri înscrierile pentru cursurile de licenţă pentru anul universitar 2023 – 2024. Conform reprezentanţilor UAIC au fost depuse în total 16.177 de dosare depuse, cu 97 mai multe decât în 2022. 13.457 de dosare au fost depuse la studii de licenţă şi 2.720 la studii de master.

Concurenţa nu s-a modificat în termeni mari faţă de anul trecut, în contextul în care, anul acesta, pentru prima dată de la începerea pandemiei, au fost reintroduse examenele scrise la facultăţi precum Drept şi Informstică.

Astfel, la admiterea pentru studii de licenţă, specializarea Psihologie, din cadrul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, a înregistrat cea mai mare concurenţă – 7,18 candidaţi pe un loc bugetat. În clasamentul specializărilor cu cea mai mare căutare mai figurează specializările Informatică economică (Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor) – 6,60 candidaţi pe un loc bugetat, Comunicare şi relaţii publice (Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice) – 6,12 candidaţi pe un loc bugetat, Relaţii internaţionale şi studii europene (Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice) – 5,49 candidaţi pe un loc bugetat şi Resurse umane (Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice) – 5,02 candidaţi pe un loc bugetat.

Primul loc în topul facultăţilor cu cea mai mare concurenţă îl ocupă Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei – 4,87 candidaţi pe un loc bugetat, urmată de Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice – 4,21 candidaţi pe un loc bugetat, Facultatea de Matematică – 3,15 candidaţi pe un loc bugetat, Facultatea de Drept – 2,93 candidaţi pe un loc bugetat şi Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport – 2,69 candidaţi pe un loc bugetat.

Se remarcă o scădere în acest top a Facultăţii de Drept, care anul trecut a avut una dintre cele mai mari concurenţe din toată universitatea. Totodată, şi la Informatică (3,05/loc) este o scădere a numărului de candidaţi, dar interesul a rămas în continuare foarte mare.

Cele mai căutate programe de master au fost Kinetoterapia în traumatologia sportivă (Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport) – 2,83 candidaţi pe un loc bugetat, Securitate comunitară şi controlul violenţei (Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice) – 2,75 candidaţi pe un loc bugetat şi Ingineria sistemelor software/Software engineering (Facultatea de Informatică) – 2,69 candidaţi pe un loc bugetat.

Procesul de validare a dosarelor depuse continuă până luni, 17 iulie, când situaţia înscrierilor va fi finală.

„În perioada admiterii UAIC a pus la dispoziţia candidaţilor un call center, care urmăreşte oferirea de informaţii privind oferta educaţională şi de asistenţă privind procedura de înscriere şi confirmare a locului. Call center-ul şi-a început activitatea pe 5 iulie şi va funcţiona până pe 28 iulie. În perioada 5-15 iulie, operatorii au preluat 2.677 de apeluri”, au precizat reprezentanţii UAIC. Rezultatele se afişează în perioada 17-22 iulie. 

Comentarii