De Business

Punem punctul pe știi

Pune bazele unei cariere de succes! Alege cursuri IT, bazate pe comunicarea unu la unu cu mentorii (P)

luni, 27 februarie 2023, 09:15
2 MIN
 Pune bazele unei cariere de succes! Alege cursuri IT, bazate pe comunicarea unu la unu cu mentorii (P)

Comunicarea este esenta oricarei relatii, caci fara ea nu poate exista relatia, indiferent ca vorbim despre o relatie de familie, de cuplu sau despre una profesionala. Comunicarea bidirectionala este esentiala pentru ca elevul sa capete increderea de a pune intrebari si a afla raspunsuri care sa-l ajute sa se dezvolte profesional.

Comunicarea bidirectionala este un termen general folosit in IT pentru sistemele de mesagerie in care doua parti isi transmit informatii reciproc. Aceasta metoda de comunicare este folosita in companiile americane Facebook si Google, din Statele Unite ale Americii, cu care fondatorul WellCode a colaborat o perioada de timp. In timpul petrecut in cadrul acestora, tanarul clujean a observat cat de importanta este comunicarea in dezvoltarea relatiei cu mentorii si cum viata personala isi pune amprenta asupra evolutiei profesionale.

Reintors in tara, Petru Trimbitas a pus bazele unui program de invatare unic pe piata de cursuri IT din Romania. Acestea sunt orientate bilateral, astfel incat persoanele sa poata urma un parcurs complet ce vizeaza atat dezvoltarea profesionala, cat si personala.

Programul de invatare fondat are la baza relatia dintre mentor si cei care isi doresc sa invete sa scrie cod curat si corect, motiv pentru care comunicarea unu la unu este prioritara. Vei beneficia de sustinerea mentorilor inca de la prima logare pe platforma, iar acestia iti vor ramane alaturi pana cand vei reusi sa iti atingi obiectivul final, indiferent ca va fi olimpiada de Informatica, obtinerea unui internship sau a primului tau job ca programator.

Spre deosebire de clasicele cursuri IT, in cadrul mentoratului vei putea sa-ti organizezi singur timpul, astfel incat sa lucrezi cand iti doresti, de unde si cat timp poti. In concluzie, vei lucra independent, insa nu singur! Mentorii iti vor fi alaturi la fiecare pas si iti vor raspunde la intrebari, astfel incat sa te ghideze catre gasirea solutiei ideale pentru problema de pe platforma. Fiecare problema rezolvata se va concretiza intr-un pas inainte.

O alta diferenta importanta a acestui program de invatare, comparativ cu clasicele cursuri IT, este reprezentata de faptul ca misiunea si comunicarea cu mentorii nu se vor opri odata cu finalizarea parcurgerii problemelor de pe platforma. Mentorii iti vor ramane aproape si in etapa urmatoare si te vor ajuta sa-ti scrii propria aplicatie si sa-ti realizezi propriul portofoliu de proiecte. Totodata, acestia te vor ajuta sa iti rafinezi abilitatile soft skills si tehnice, astfel incat sa treci cu brio de etapa de interviu si sa strigi plin de fericire: ”M-am angajat!”

Cum spuneam mai sus, mentoratul are o orientare bilaterala, avand inclus si un modul de dezvoltare personala, unic pe piata de cursuri IT de la noi. Acest modul este coordonat de coachi si se bazeaza pe comunicare si relatia de incredere pe care o vei construi cu acestia. In cadrul acestui modul, coachii te vor ajuta sa iti dezvolti strategii de gestionare a emotiilor si gandurilor negative, sa iti setezi un mindset pozitiv, sa inveti sa te automotivezi si sa-ti stabilesti un stil de viata echilibrat.

Programeaza chiar acum o sedinta de consultanta cu mentorii si convinge-te de diferentele dintre acest program de invatare, inspirat de mentalitatea regasita in cadrul Facebook si Google, si clasicele cursuri IT.

Comentarii