Spectacol semnat de Ion Sapdaru, în premieră mâine la Uzina cu Teatru

joi, 11 martie 2021, 02:56
2 MIN
 Spectacol semnat de Ion Sapdaru, în premieră mâine la Uzina cu Teatru

Spectacolul „Spune ceva, frate!“ de Ion Sapdaru, va putea fi urmărit în premieră pe data de 12 martie, de la ora 19.30, la Uzina cu Teatru. Este un spectacol despre „întoarcerea fiilor risipitori, o dramă a întârzierilor în viaţă“, după cum o prezintă chiar autorul piesei şi regizorul noii producţii, Ion Sapdaru.

Cititi si: Ce avea în geantă când a coborât din trenul de Chișinău, acum 30 de ani, cunoscutul actor Ion Sapdaru?

„Povestea noastră are doi fii rătăcitori. Unul, ca cel din Evanghelia lui Luca, a plecat în Italia să «înmul­ţească talanţii», iar al doilea s-a făcut actor. Fiecare din ei a trăit o viaţă tumultoasă… Şi iată-i acum, în amurgul vieţii, întorcându-se la casa părintească, aducând cu ei experienţe de viaţă, doldora de aventuri şi păcate, nostalgii şi regrete. (Re)bătătoresc cărări demult uitate spre sufletele lor, îşi amintesc istorii hazoase din copilăria şi adolescenţa lor îndepărtată, îşi fac confesiuni pe care trebuiau să şi le facă acum mulţi, mulţi ani…“, afirmă Ion Sapdaru.

Autorul, regizorul şi cel care semnează coloana sonoră este Ion Sapdaru, scenografia este realizată de Cătălin Târziu, iar asistent de regie este Francisc Bucur. În distribuţie pot fi urmăriţi artiştii Dumitru Năstruşnicu, Doru Aftanasiu şi Anne Marie Chertic.

Cititi si: Pățania incredibilă a unui cunoscut regizor ieșean în Ardeal. "Asta e"!

Piesa prezentată publicului la finalul acestei săptămâni este cea de-a zecea scrisă de către Ion Sapdaru şi cea mai recentă. Acesta a mai semnat „Natură moartă cu nepot obez“, „Hollywood Mirage“, „Zgomotarul“, „Despărţitorul“, „Omul cu cinci pisici“, „Barba“, „Freelancer Story“, „Un înger cu seminţe de măr în buzunar“ şi „Ceasul rău“. Acestea au fost montate şi jucate în România, dar şi pe importante scene din afara ţării.

Următoarele reprezentaţii sunt programate pe 13 şi 19 martie.

Comentarii