Tribunalul Cluj declanșează procedura de revocare din CSM a judecătorilor Gabriela Baltag și Evelina Oprina

vineri, 15 martie 2019, 18:05
1 MIN
 Tribunalul Cluj declanșează procedura de revocare din CSM a judecătorilor Gabriela Baltag și Evelina Oprina

Printr-o hotărâre a Adunării Generale din 5 martie a.c., judecătorii Tribunalului Cluj au inițiat procedura de revocare a membrilor Consiliului Superior al Magistraturii aleși din partea tribunalelor, respectiv a judecătorilor Evelina Mirela Oprina și Gabriela Baltag, transmite info-sud-est.ro

Hotărârea a fost luată cu 33 de voturi pentru, 2 voturi împotrivă și 2 abțineri.

Printre alte acuzații aduse, Judecătorii Tribunalului Cluj consideră că judecătorul Gabriela Baltag „nu și-au respectat obligația de apărare a independenței justiției și a reputației profesionale a judecătorilor și procurorilor, față de campaniile media permanente de denigrare a unor magistrați sau a activității, în general, a sistemului judiciar. Prin prezența doamnei judecător Gabriela Baltag în nenumărate emisiuni televizate în care judecători și procurori din sistemul judiciar au fost denigrați, a validat, în percepția opiniei publice, campaniile îndreptate împotriva sistemului de justiție și a magistraților”.

Context. Pe data de 25 februarie, Curtea de Apel Brașov a inițiat procedura de revocare din funcția de membru CSM a Liei Savonea, care este și președinta instituției. Magistrații brașoveni îi reproșează Liei Savonea că a trimis o adresa în calitate de președinte CSM premierului Dăncilă în care solicita o serie de modificări la legile justiției care reprezentau o urgență reală, însă această solicitare ar fi trebuit transmisă prin hotărâre votată în plenul CSM, potrivit legii 317.

Citește integral pe info-sud-est.ro

Comentarii