Ultima săptămână de şcoală dinaintea vacanţei: iată scenariile din judeţ!

De luni, în 12 comune şi un oraş se vor schimba scenariile de funcţionare a cursurilor.

sâmbătă, 27 martie 2021, 02:50
2 MIN
 Ultima săptămână de şcoală dinaintea vacanţei: iată scenariile din judeţ!

Şcolile din 12 comune din judeţul Iaşi şi din oraşul Târgu Frumos îşi vor schimba scenariile de funcţionare săptămâna viitoare, în ultima săptămână de şcoală pentru înainte de începerea vacanţei de primăvară. Astfel, în cursul zilei de ieri, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi a validat scenariile propunse de către consiliile de administraţie ale şcolilor din judeţ. 

Comparativ cu săptămâna aceasta, şcolile din trei comune din judeţ vor trece în scenariul verde, din scenariul galben. Astfel, toţi elevii de la şcolile din comunele Bălţaţi, Ipatele şi Strunga vor putea participa la orele „faţă în faţă”, conform reglementărilor în vigoare.

La nivelul judeţului Iaşi, alte şapte localităţi şi un oraş care au trecut în scenariul galben. Este vorba de comunele Cotnari, Deleni, Dolheşti, Golăieşti, Hălăuceşti, Vânători, Victoria şi oraşul Târgu Frumos. În scenariul roşu au trecut şcolile din două comune, din Probota şi Rediu, urmând ca în celelalte localităţi să rămână valabile scenariile care au fost şi până acum. Practic, la acest moment, sunt înregistrate opt localităţi, printre care şi Municipiul Iaşi, în scenariul roşu, 30 de localităţi în scenariul galben, iar 55 de localităţi se află în senariul verde.

Conform precedurilor în vigoare, consiliile de administraţie ale şcolilor sunt cele care propun scenariul de funcţionare în funcţie de incidenţa de îmbolnăvire pe ultimele 14 zile şi îl transmit către Inspectoratul Şcolar şi Direcţia de Sănătate Public spre avizare. ISJ centralizează scenariile tuturor şcolilor şi le supune votului Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Scenariul de funcţionare a şcolilor poate fi modificat săptămânal, în fiecare zi de vineri, în funcţie de evoluţia epidemiologică, excepţie făcând cazurile în care incidenţa depăşeşte 6 îmbolnăviri la mia de persoane.

Comentarii