UMF inaugurează un centru cultural unic în ţară: expoziţii şi spectacole de teatru

miercuri, 06 aprilie 2022, 23:05
2 MIN
 UMF inaugurează un centru cultural unic în ţară: expoziţii şi spectacole de teatru

Astăzi, de la ora 18, va fi inaugurat Centrul Cultural „I.I. Mironescu” al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi. 

Acesta se află în clădirea pe strada Săulescu nr. 4 şi a fost modernizat complet de către universitate. Conform UMF, proiectul centrului cultural este unic în peisajul academic din România, iar la evenimentul de inaugurare vor participa membri din conducerea UMF, din comunitatea academică a instituţiei de învăţământ superior, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene din Iaşi şi Neamţ. După deschiderea oficială, vor avea două reprezentaţii ale spectacolului non-verbal – „Staţia clovnilor”, pus în scenă de Teatrul „Luceafărul”: una pentru invitaţi, de la ora 19.30, iar cealaltă, de la ora 21.00, pentru studenţii UMF-işti. „Universitatea de Medicină şi Farmacie «Grigore T. Popa» din Iaşi a făcut eforturi considerabile, în ultimii ani, pentru a-şi îmbogăţi dimensiunea sa culturală.

Începând din anul 2017 în cadrul universităţii noastre s-a constituit Muzeul UMF Iaşi, s-au înfiinţat şi funcţionează cu succes Conferinţele «Grigore T. Popa» şi Prelegerile UMF Iaşi; s-au publicat numeroase albume, reviste şi cărţi din domeniul cultural şi iatroistoric – care au fost remarcate de public şi au câştigat premii semnificative la târgurile de carte naţionale; a fost încurajată activitatea Clubului de literatură şi arte «V. Voiculescu»; numeroşi studenţi şi artişti tineri au expus lucrări de artă plastică în galeria Muzeului de Istorie a medicinei”, a declarat prof.dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi. În această perioadă, la centru vor fi deschise şi mai multe expoziţii de carte, fotografie colorizate, sculptură sau pictură. I.I. Mironescu este pseudonimul medicului şi profesorului Eugen Mironescu, stins din viaţă în 1939, care a urmat medicina la Berlin şi a fost şef al clinicii de Dermatologie la Medicină, în Iaşi.

Comentarii