Un bărbat de 82 de ani din Pitești a virat timp de 3 ani sute de mii de lei în contul unei false fundații

joi, 19 august 2021, 15:58
2 MIN
 Un bărbat de 82 de ani din Pitești a virat timp de 3 ani sute de mii de lei în contul unei false fundații

Un bărbat din Pitești a fost reținut joi, fiind suspectat că a înșelat un bătrân de 82 de ani, pe care l-a convins ca, timp de 3 ani, să vireze peste 700.000 de lei către o falsă fundaţie.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, suspectul, în vârstă de 53 de ani, este cercetat pentru înşelăciune în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

"Poliţiştii au stabilit că, în repetate rânduri, începând cu anul 2017 şi până în anul 2020, cel în cauză ar fi indus în eroare şi ar fi determinat un bărbat de 82 de ani, folosind calitatea mincinoasă de preşedinte al unei fundaţii şi înscrisuri sub semnătură privată falsificate drept contracte de prestări servicii de investiţii financiare, să vireze într-un cont bancar, indicat ca fiind al fundaţiei, suma totală de peste 700.000 de lei, sub reprezentarea faptului că se angajează să administreze fondurile deponentului cum consideră de cuviinţă, în schimbul unor remuneraţii trimestriale şi că va garanta asupra lor cu patrimoniul presupusei fundaţii, precum şi cu patrimoniul personal", se arată într-un comunicat transmis joi de IPJ Argeş, conform Agerpres.

În realitate, bărbatul ar fi folosit banii în scop personal.

Poliţiştii au făcut o percheziţie domiciliară la locuinţa acestuia, fiind identificate şi ridicate mai multe înscrisuri, precum şi suma de 10.000 lei. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie dus la Parchetul Judecătoriei Piteşti, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Comentarii