Un colegiu din Ploiești a ales să facă școală online până pe 15 octombrie

miercuri, 02 septembrie 2020, 10:36
2 MIN
 Un colegiu din Ploiești a ales să facă școală online până pe 15 octombrie

Consiliul de administrație de la Colegiul Național Nichita Stănescu din Ploiești a decis luni ca toți elevii să participe la cursuri exclusiv online cel puțin până pe 15 octombrie. Decizia a fost luată în urma rezultatului sondajului făcut printre părinții școlii.

„Spre deosebire de alte școli, Colegiul «Nichita Stănescu» este bine dotat și își permite să organizeze orele on-line. Profesorii vor veni la școală și vor ține cursurile din sălile de clasă, iar elevii vor participa on-line, de acasă. 710 de părinți au răspuns la întrebările pe care le-am adresat, în condițiile în care colegiul are în jur de 1.200 de elevi. Noi zicem că am avut o participare reprezentativă. Dintre aceștia, doar trei au spus că nu au telefon, tabletă sau calculator cu acces la internet, pentru a le pune la dispoziția copiilor, iar pentru aceștia școala va găsi o soluție, de a le oferi echipamentele de care elevii respectivi au nevoie”, a declarat Daniela Uță, reprezentant al Asociației de Părinți și membru în Consiliul de Administrație al colegiului, pentru telegrama.ro.

Potrivit rezultatelor sondajului făcut printre părinți, 49% dintre aceștia au considerat că, în ciuda dotărilor de care dispune unitatea de învățământ la acest moment, nu este posibilă revenirea fizica a tuturor elevilor la școală, în condiții de siguranță, având în vedere situația epidemiologică generată de pandemie, și doar 35,6% au considerat că elevii s-ar putea întoarce în clase. 15,4% dintre respondenți au fost indeciși cu privire la acest aspect.

Decizia va fi comunicată inspectoratului școlar și autorităților locale.

Comentarii