Una tare, cu Porumbaku. Dar fără futbol, ci cu politichie pură

joi, 28 mai 2020, 01:50
3 MIN
 Una tare, cu Porumbaku. Dar fără futbol, ci cu politichie pură

Atenţiune-atenţiune, stimaţi telespectatori: avem pe astăzi amănunte bombă, în continuarea celor de ieri, despre falanga paralelă de partid şi de stat de la otelul Tiplo Matt din Bucium, patronată de fostul sforar Reluţu! 

Aşadar, vă povesteam ieri aicea la rubricuţă cum se adună la acel otel din vecinătatea lor, la discuţii de pus ţara la cale, ba chiar şi Ioropa uneori, dacă nu cumva şi galaxia, atunci când creşte nivelul de adrenalină, pe lângă Reluţu, şi fostul ţaiger şef Plaiboi, doftorul de inimi Gregoar Putin Nică, vicele de giudeţ Chir Rilă, iar uneori, cu statut de observatory federal, fost ghinărar de servicii Tibică. Iar acolo se discută despre cum să penetreze ei politichia de Bahlui şi să impună oameni pe liste, primul băgat la înaintare fiind Plaiboi, pentru dipotăţia leberală locală.

Boon, haideţi să trecem la ce vorbeam! Cică acolo ar fi fost invitat odată, cu mare pompă, biznismanul de Vaslui Porumbaku (punem K după ce omul a luat ţeapa de la ruşi, dar asta-i altă poveste). Iar acestuia zice-se că Reluţu&co. i-ar fi pus pe masă invitaţia de a intra în falangă, la schimb cu susţinerea pentru un post de dipotat. Acuma, cică Porumbaku a zis un fel de da, şi dus a fost.

Nouă însă ne vine a râde, nu alta: păi, băbăeţ, Porumbaku are caşcaval la teşcherea cât să pună pe tăte listele de la Vaslui, de la leberali până la pemepeu şi pesedeu, numai locotenenţi sau agarici de-ai lui. Cum să vină el la Iaşi ca să-i dea Reluţu loc de dipotat, ce naiba!

PS: Şi, doi la mână, ca să nu uităm! Păi, din câte ştim noi de la amicii de peste apa Vasluieţului, Porumbaku are deja antamate ceva locuri de dipotaţi pentru oamenii lui, însă el vrea să nu facă naveta la Bucale, ci să tragă sforile politice de acasă. Aşa că, din ce ştim, ar fi bătut deja palma ca să candideze la premărie. Din partea cărui partid? Ei, şi voi acuma: parc’ar conta…

Un mare semn de întrebare: Care este viitorul politic al lui Habarnagiu?

Haideţi, la final, să rămânem olecuţă tot în rotogolul politichiei de Bahlui, ca să mai vorbim de una din zona asta mâloasă. Este vorba despre un mare semn de întrebare care chinuie unele minţi cu interese tare bănoase, mai ales din zona neagră a imobiliarelor: a negociat sau nu Peni Hill ceva cu liberalii şi pentru amicul de şpriţuri şi de şmenuri Habarnagiu?

Din ce spun sursele noastre, şi deşi Peni îi spune altceva lui, zice-se că ar fi încercat la început ceva, apois-a oprit. Asta, zice-se, din cauza legăturii nesănătoase, ba chiar puturoase, a Habarnagiului în lumea interlopă, dar şicu buhaiul cel şantajist, legătură pe care leberalii cică nu vor s-o tolereze pe faţă. Of, of, ce ţi-e şi cu buhaiul ăsta, băi nene: chiar tot ce atinge trage la vale!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii