Premii pentru 12 elevi ieşeni la un concurs de matematică în India
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Premii pentru 12 elevi ieşeni la un concurs de matematică în India

GALERIE
colegiul national iasi
  • colegiul national iasi
- +

12 elevi de la Colegiul Naţional din Iaşi s-au întors din India cu rezultate deosebite la Matematică, la un concurs internaţional la care au participat peste 1.500 de elevi din 41 de ţări. 

Delegaţia care a participat la India International Mathematics Competition (IMC India) a reunit şi patru profesori, care au pregătit elevii. IMC India este o competiţie care se află la cea de-a XVII-a ediţie, iar anul acesta s-a desfăşurat la Lucknow, un oraş din India, în perioada 23-31 iulie. La pregătirea celor 12 elevi de la Colegiul Naţional, care a presupus un efort susţinut atât din partea tinerilor, dar şi a cadrelor didactice, au participat lector dr. Iulian Stoleriu, de la Universitatea „Al.I. Cuza“, împreună cu profesorii catedrei de matematică de la Colegiului Naţional.

Rezultatele sunt notabile, având în vedere numărul mare de participanţi care provin de la şcoli de tradiţie în domeniul matematicii, şcoli de pe cinci continente. În ceea ce priveşte rezultatele, elevii de la Colegiul Naţional au obţinut atât premii, cât şi menţiuni individuale, iar toate echipele din care aceştia au făcut parte au primit titlul de Second Runner Up. Elevii care au reprezentat şcoala ieşeană de Matematică sunt Caba Cristian, Constantinescu Mălina, Duminică Bogdan, Lisa Răzvan, Pleşcan Matei, Rotaru Veronica-Ioana, aceştia obţinând medalie de bronz. Elevii Căşuneanu Otilia, Grădinaru Alexia, Ilie Alexandru, Ojog Jasmine, Prioteasa Ioana şi Timofte Nicolae s-au întors în ţară cu menţiune, rezultatele tuturor elevilor fiind remarcabile dat fiind numărul mare de participanţi. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Temă

Cătălin ONOFREI

Temă

Test de reflecţie cognitivă: deliberare versus intuiţie.

Filmuletul zilei

opinii

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Ciprian IFTIMOAEI

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Articolul din această săptămână, ceva mai tehnic decât precedentele, demonstrează cu date statistice că, înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19, nu a existat o criză a forţei de muncă în judeţul Iaşi.

New York, metropola vizionară

Mihai DORIN

New York, metropola vizionară

Conduita americană în raport cu celelalte civilizaţii ale lumii are şi o inevitabilă dimensiune imperială, însă felul în care ei au înţeles să valorifice cultura, rafinamentul, patriotismul, şi, nu în ultimul rând banii cetăţenilor în serviciul public, mărturiseşte despre măreţia naţiunii şi despre spirit vizionar. Pentru că în niciun alt loc din lume, patrimoniul cultural nu s-a îmbogăţit precum în America, prin râvna şi voinţa liberă a cetăţenilor educaţi şi prosperi. Statul este doar managerul acestui concept cultural.

pulspulspuls

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Băbăetee băă, pfiu, pfiuu, pfiuuuu.... Ia’n fiţi atenţi aicea la băiatu’ pe ce se mai cheltuie bănuţul ieşenilor, că poate pe asta nu o ştiaţi! 

Caricatura zilei

Urna

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.