De Business

Punem punctul pe știi

Administratorii de la 74 de firme au ajuns pe mâna procurorilor

vineri, 11 septembrie 2015, 01:50
1 MIN
 Administratorii de la 74 de firme au ajuns pe mâna procurorilor

Inspectorii fiscali din Iaşi au dat pe mâna procurorilor 74 de administratori de firme în primele 8 luni ale anului, fiind bănuiţi de fapte de evaziune fiscală. Valoarea totală a prejudiciului pe care aceşti administratori l-ar fi creat bugetului general consolidat al statului este de peste 360,7 milioane lei.

În total, în perioada ianuarie – august, inspectorii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Iaşi au efectuat aproximativ 1500 de acţiuni de control, în urma cărora au fost constatate diferenţe la bugetul de stat de peste 433 milioane lei. În aceeaşi perioadă, 54 de proprietari de firme au fost amendaţi cu circa 170.000 lei, în timp ce 29 de afacerişti s-au trezit cu decizii de instituire a măsurilor asiguratorii, valoarea bunurilor puse sub sechestru depăşind suma de 100 milioane lei.

Referitor la cele 74 de dosare penale pentru evaziune fiscală, inspectorii au precizat că principalele fapte pentru care au fost întocmite sunt sustragerea de la verificări, tranzacţii fictive, nedeclarare TVA sau depăşirea plafonului legal de 35.000 euro pentru înregistrarea ca plătitor de TVA şi sustragerea de la declararea veniturilor. De asemenea, în primele opt luni ale anului, inspectorii au efectuat 219 acţiuni de control la persoane fizice din Iaşi, sumele suplimentare atrase la bugetul general consolidat als tatului fiind de peste 10,6 milioane lei.

 

Comentarii