De Business

Punem punctul pe știi

Bunurile unei firme ce a fost deţinută de Comănescu sunt scoase la vânzare

vineri, 06 ianuarie 2017, 02:50
2 MIN
 Bunurile unei firme ce a fost deţinută de Comănescu sunt scoase la vânzare

Bunurile pe care Constantin Comănescu (FOTO) le deţine prin firma care a activat în sectorul agricol vor fi scoase la vânzare. Evaluatorul a definitivat recent rapoartele prin care s-a stabilit preţul la care vor fi organizate licitaţiile, iar administratorul judiciar va decide când vor fi valorificate. Valoarea totală a celor trei active imobiliare importante din patrimoniul firmei Com Agrotex este de circa 3,3 milioane lei fără TVA, în condiţiile în care suma totală a datoriilor ce trebuie restituite creditorilor este de 10,5 milioane lei. 

Astfel, în perioada următoare va fi scoasă la vânzare o proprietate imobiliară din municipiul Roman ce constă într-un teren intravilan categoria de folosinţă curţi – construcţii, situat pe strada Ştefan cel Mare. Terenul are o suprafaţă totală de 27.320 mp şi un preţ de evaluare de 1,3 milioane lei fără TVA. O altă proprietate importantă a omului de afaceri este depozitul de la Sârca, ce are o capacitate de depozitare de 3.000 de tone. Acesta are o suprafaţă construită de 1.246 mp şi are o valoare de evaluare de 435.000 lei fără TVA.

Ultimul activ ce va fi scos la vânzare este un teren intravilan de circa 45.000 mp, situat în satul Vlădiceni, comuan Tomeşti, ce are un preţ de pornire de 1,49 milioane lei fără TVA. Firma Com Agrotex a fost înfiinţată de Comănescu în 2003, pentru a derula activităţi de cultivare a cerealelor, plantelor leguminoase şi cele producătoare de seminţe oleaginoase. În 2013, Comănescu s-a retras din societate şi le-a cedat acţiunile fiilor săi, Cozmin şi Constantin Jr.. Însă, în 2015, proprietari ajung să fie expertul contabil Cristiean Tucaliuc Romanescu şi firma lui, Crometalic SRL.

Ultimul raport al administratorului judiciar arată că insolvenţa a intervenit ca urmare a unor cauze obiective, ce ţin de activitatea companiei în sectorul agriculturii, astfel că omul de afaceri doreşte să implementeze un plan de reorganizare. În prezenta procedură, Constantin Comănescu este administratorul special al firmei, funcţie care coincide cu un reprezentant al acţionarilor în firmă. Din primele date, firma are datorii contabile de circa 10,5 milioane lei, din care peste un milion trebuie returnat furnizorilor, 123.000 lei la bugetele de stat, 30.000 lei asociaţilor şi peste 9,2 milioane lei altor tipuri de creditori.  

Comentarii