Copii, desenaţi-vă oraşul şi vă câştigaţi un loc la expoziţie!

miercuri, 01 noiembrie 2017, 20:26
1 MIN
 Copii, desenaţi-vă oraşul şi vă câştigaţi un loc la expoziţie!

Preşcolarii şi elevii din clasele I-IV pot participa, pe parcursul a două luni, la proiectul „Oraşul meu, oraşul tău“, o activitate educaţională internaţională care se va desfăşura în opt localităţi din ţară, dar şi din Republica Moldova şi Spania. 

Elevii participanţi la cea de-a IV-a ediţie a proiectului, de organizarea căruia se ocupă, la nivelul judeţului Iaşi, Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi“, vor trebui să realizeze compuneri şi desene despre oraşul în care locuiesc. Obiectivele principale ale proiectului sunt dezvoltarea creativităţii, formarea simţului artistic şi a interesului pentru lectură, dar şi cunoaşterea propriului oraş, a monumentelor şi obiectivelor reprezentative, dar şi crearea unor legături între copii din alte localităţi.

Materialele necesare pentru activităţi vor fi puse la dispoziţie de către Biblioteca Judeţeană, urmând să se desfăşoare ateliere de lucru atât la grădiniţele şi şcolile participante, cât şi la Biroul Împrumut pentru Copii de la sediul central al Bibliotecii Judeţene, în baza unor programări prealabile.

La finalul activităţilor practice, fiecare bibliotecă implicată va trimite celorlalte desenele şi compunerile realizate, care vor fi expuse la sediul fiecăreia. Ulterior, lucrările vor fi legate într-un album. Proiectul „Oraşul meu, oraşul tău“ se va desfăşura în perioada noiembrie – decembrie în opt localităţi din România, Republica Moldova şi Spania, la iniţiativa şi sub coordonarea Bibliotecii Judeţene „Panait Istrati“ din Brăila.

 

 

Comentarii