De Business

Punem punctul pe știi

Danemarca, Germania şi Marea Britanie caută lucrători în agricultură, şoferi şi asistenţi

joi, 08 ianuarie 2015, 19:17
4 MIN
 Danemarca, Germania şi Marea Britanie caută lucrători în agricultură, şoferi şi asistenţi

Lucrători în agricultură, şoferi, electricieni, dispeceri şi asistenţi medicali sunt căutaţi în ţări ca Danemarca, Norvegia, Germania, Polonia, Marea Britanie şi Bulgaria, prin intermediul reţelei Eures.

Danemarca recrutează 50 de culegători de căpşuni şi zmeură pentru o fermă care deţine 23 de hectare pentru cultivarea căpşunilor în câmp şi în solarii, precum şi trei hectare de cultivare a zmeurei în solarii/ tuneluri.

Candidaţii trebuie să aibă minim 18 ani, experienţă de muncă în acest domeniu, să vorbească foarte bine limba engleză, iar experienţa în străinătate în domeniul agricol constituie un avantaj.

Plata muncii se va face la kilogram, echivalentul în coroane daneze a aproximativ 1,6 euro brut/kg.

Angajatorul precizează că oferă şi alte beneficii, cum ar fi: cazare în rulote, două persoane/cameră contra unei taxe de cazare de 50 de coroane daneze/zi.

"Sunt puse la dispoziţie spaţii de bucătărie, maşini de spălat, internet. Lucrătorii trebuie să îşi cumpere şi să pregătească singuri mâncarea. Transportul dus întors în/din Danemarca este în sarcina lucrătorului", se arată în anunţul de angajare.

Contractul va fi pentru perioada 20 iunie-25 septembrie 2015, se va lucra şase zile pe săptămână, între cinci şi şapte ore/zi.

Tot în Danemarca mai sunt vacante 11 posturi de superviser culegători de fructe, salariul de pornire fiind echivalentul în coroane daneze a 10 euro brut/oră, dar mai sunt căutaţi şi 50 de culegători de mazăre. Plata muncii se va face în funcţie de cantitatea culeasă, salariul fiind în jur de 0,6 euro/kg +12,5% bani de concediu.

În Polonia se caută doi dispeceri transport. Absolvenţii de studii superioare vor avea un avantaj dacă vor candida pentru aceste posturi, însă angajatorul mai cere minim un an experienţă în logistică de transport, precum şi cunoaşterea limbii poloneze – nivel avansat, engleza – nivel avansat şi germana – nivel intermediar.

Salariul oferit este de minim 2.500 zloţi polonezi brut/lună, negociabil în funcţie de experienţă, angajatorul precizând că mai oferă training gratuit, asigurare privată de sănătate şi bonusuri financiare.

Contractele sunt pe perioadă nedeterminată, iar cei interesaţi pot trimite CV şi scrisoare de intenţie în limba engleză la adresa d.lung@ef-express.pl.

Doi angajatori din Marea Britanie vor să angajeze câte un şofer de camion care să aibă între doi şi cinci ani experienţă, permis de conducere cu maxim şase puncte penalizare şi să vorbească la nivel mediu limba engleză.

Salariile oferite sunt de opt, respectiv nouă lire brut/oră, iar contractele sunt pe perioadă determinată.

O companie din Bulgaria recrutează un agent vânzări pentru România. Candidaţilor li se cer studii superioare, experienţă minim şase luni, permis de conducere şi să vorbească fluent limba engleză.

Firma produce şi comercializează instalaţii de încălzire bazate pe panouri solare, iar activitatea constă în prospectarea pieţei, dezvoltarea portofoliului de clienţi, propunerea de noi produse şi servicii şi participarea la târguri de profil.

Contractul va fi pe perioadă nedeterminată, salariul negociabil, iar angajatorul menţionează că oferă şi maşină de serviciu, telefon şi computer.

O firmă din Germania recrutează 10 electricieni care să aibă calificarea profesională încheiată ca electrician sau meserie echivalentă, experienţă profesională ca electrician în domeniul industrial, permis de conducere categoria B şi autoturism personal, abilitatea de a interpreta planuri şi scheme electrice şi disponibilitate imediată. De asemenea, candidaţii trebuie să aibă cunoştinţe bune de limba germană, nivel B1 – B2.

Durata contractului este nedeterminată, dar cu şase luni perioadă de probă, iar salariul va fi stabilit conform contractului colectiv de muncă.

Tot în Germania se mai recrutează 30 de asistenţi medicali generalişti, care să aibă calificarea profesională încheiată şi cunoştinţe de limba germană, minim A2.

Salariul oferit variază între 2.200 – 2.700 euro brut/lună.

Persoanele preselectate în urma interviului vor avea o săptămână de practică în Germania, iar cheltuielile privind transportul şi cazarea vor fi suportate de VIJ Stuttgart. De asemenea, se acordă cursuri de limba germană în România până la nivelul B1.

Candidaţii admişi vor fi consiliaţi în primele zile după ce ajung în Germania pentru a li se facilita demersul birocratic şi administrativ în întocmirea documentaţiei.

Contractele sunt pentru cel puţin un an de zile.

În Norvegia, sunt disponibile 20 de posturi de şofer autobuz, care vor conduce autobuze etajate în sezonul turistic 2015.

Cei interesaţi, trebuie să aibă permis de conducere categoria D, experienţă mare ca şofer autobuz, cazier juridic curat şi să vorbească limba engleză.

Salariul oferit este de 19,5 euro brut/oră iar contractul este pentru perioada 1 mai – 1 septembrie 2015.

Persoanele care doresc să candideze pentru aceste posturi pot trimite CV Europass în limba engleza la adresa de e-mail: anders@citysightseeing.no. (Mediafax)

Comentarii