De Business

Punem punctul pe știi

Iaşitex trece la agricultură: compania vrea să cultive plante tehnice!

marți, 28 iulie 2015, 01:50
1 MIN
 Iaşitex trece la agricultură: compania vrea să cultive plante tehnice!

Iaşitex îşi va diversifica domeniul de activitate, urmând a intra şi pe segmentul cercetării în biotehnologie şi inginerie. Acestea sunt doar două din obiectele secundare de activitate ce vor fi propuse spre aprobare acţionarilor societăţii la Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor de pe 31 august 2015.

Pe ordinea de zi a şedinţei este indicată modificarea actului constitutiv al societăţii prin includerea în obiectul secundar de activitate a următoarelor activităţi: cultivarea plantelor pentru fibre textile, cultivarea altor plante din culturi nepermanente, activităţi auxiliare pentru producţia vegetală, activităţi după recoltare, fabricarea uleiurilor şi grăsimilor, fabricarea de odgoane, frânghii, sfori şi plase, respectiv cercetare-dezvoltare în biotehnologie, alte ştiinţe naturale şi inginerie. De asemenea, tot atunci, acţionarii Iaşitex vor decide dacă societatea va încheia un nou contract de audit financiar extern cu SC G5 Consulting SRL din Dej pentru exerciţiul financiar 2015-2018.

În luna mai a acestui an, societatea a anunţat printr-un comunicat de presă că îşi va diversifica activitatea de producţie şi va intra pe nişa îmbrăcămintei de lucru şi protecţie. Compania, parte a Grupului Servicii Comerciale Române (SCR), patronat de omul de afaceri Ştefan Vuza, a realizat anul trecut aproape 82% din cifra de afaceri planificată. La 31 decembrie 2014 cifra de afaceri netă a societăţii era de 38,6 milioane de lei faţă de 36,4 milioane, cât s-a consemnat în 2013. Pentru anul în curs sunt stabilite investiţii totale de 1,8 milioane de euro (fără TVA), cele mai consistente, în valoare de 895.000 de euro, la secţia de Ţesătorie.

 

 

Comentarii