Caz încâlcit soluţionat de procurorii ieşeni

Ipoteze: s-a sinucis pentru că nu şi-a putut recupera calul sau de ruşine

miercuri, 15 ianuarie 2014, 02:50
2 MIN
 Ipoteze: s-a sinucis pentru că nu şi-a putut recupera calul sau de ruşine

Un bărbat din judeţ al cărui cal fusese indisponibilizat după ce a fost prins la furat s-a sinucis subit după ce i s-au cerut bani pentru restituire. Hoţului i s-a cerut suma de 900 de lei de către un sătean, trimis acum în judecată pentru trafic de influenţă.

Povestea dosarului finalizat ieri de anchetatori începe în luna octombrie a anului 2012. Atunci, trei bărbaţi, Mihai Aniţoaie, Gabriel Ciobanu şi Iulian Benchea, s-ar fi înţeles să fure porumb. Au ajuns astfel pe proprietatea unei societăţi comerciale din Oţeleni, acolo unde, după ce au încărcat porumbul în saci, şi-au dat seamă că nu au cu ce să îl care. L-au chemat astfel pe Andrei Zet, care a luat un cal de-al său, precum şi unul de-al lui Aniţoaie, şi a venit cu căruţa la locul faptei. Ulterior, cei patru hoţi s-au deplasat înspre satul Oţeleni, însă au dat pe drum peste agenţii de pază de la firma de la care furaseră. Au abandonat totul şi s-au făcut nevăzuţi. Aniţoaie a mers ulterior la un birt din sat, acolo unde s-a întâlnit cu Petru Gabor, căruia i-a povestit totul. „În­vinuitul a precizat atunci că îi ştie pe agenţii de pază de la societate şi a cerut 2.000 de lei pentru a recupera căruţa şi caii“, a spus Carmina Pascal, procuror-şef al Parchetului de pe lângă Tribunal.

Aniţoaie, Ciobanu şi Benchea au căzut de comun acord să plătească pentru a recupera căruţa, remiţându-i lui Gabor suma de 1.100 de lei. Ulte­rior, Gabor a mers la societatea co­mercială în incinta căreia erau indis­ponibilizate animalele şi căruţa şi a făcut scandal, spunând că, de fapt, atelajul şi caii i-ar aparţine. Întrucât la firmă, în acel moment, se afla un alt agent de pază care nu ştia povestea, acesta a dat curs solicitării lui Gabor. De aici, povestea s-a complicat. Gabor a solicitat şi restul de 900 de lei, însă pentru că cei trei bărbaţi cu care s-a înţeles iniţial nu au fost de acord, a refuzat să le dea înapoi un cal, proprietate a lui Andrei Zet. Gabor a mers apoi la Zet şi i-a spus că îi va da animalul doar după remiterea a 900 de lei. A doua zi după această discuţie, fără a explica gestul, Andrei Zet a fost găsit spânzurat. În decembrie 2012, soţia şi sora lui Zet au mers la Parchet şi au povestit de-a fir a păr întâmplarea, procurorii începând atunci ancheta împotriva lui Gabor. Acesta nu a recunoscut comiterea faptei.

Comentarii