De Business

Punem punctul pe știi

Medicii veterinari au început inspecţia animalelor din ferme şi gospodării

vineri, 07 aprilie 2017, 01:50
1 MIN
 Medicii veterinari au început inspecţia animalelor din ferme şi gospodării

Medicii veterinari de liberă practică de la nivelul fiecărei comune din judeţ au început acţiunea de inspecţie a animalelor din exploataţiile comerciale dar şi din gospodăriile populaţiei. Verificările presupun atât depistarea animalelor cu semne clinice de boală, cât şi inventarierea animalelor existente în gospodărie, în raport cu efectivele înregistrate în Baza Naţională de Date.

„Fiecare exploataţie nonprofesională înregistrată în Registrul naţional al exploataţiilor tebuie inspectată cel putin o dată pe an. În acest sens, rugăm crescătorii de animale să faciliteze accesul medicilor veterinari la adăposturile de animale şi să pună la dispoziţia acestora toate informaţiile şi documentele solicitate (formulare de identificare a animalelor, formulare de miscare a animalelor, formulare de declarare eveniment, paşapoarte, etc.)”, a indicat, în document, conducerea Direcţiei Sanitare-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA).

 

Potrivit legislaţiei din domeniu, crescătorii de animale sunt obligaţi să anunţe medicul veterinar de liberă practică împuternicit despre naşterea, moartea, sacrificarea, înstrăinarea sau cumpărarea unui animal. De respectarea acestor obligaţii şi nu numai depinde în mare măsură evitarea unor sancţiuni pe domeniul sanitar veterinar şi acordarea ajutoarelor de stat (subvenţiilor) pentru animale şi pentru cultivarea terenurilor, se specifică în comunicat. 

Comentarii