De Business

Punem punctul pe știi

Patronul Iaşitex a marcat decisiv în disputa cu SIF Moldova

vineri, 07 aprilie 2017, 01:50
2 MIN
 Patronul Iaşitex a marcat decisiv în disputa cu SIF Moldova

Nici una dintre cererile societăţii de investiţii financiare nu a fost aprobată de către AGA Iaşitex u Ştefan Vuza deţine pachetul majoritar de acţiuni al societăţii ieşene.

Victorie previzibilă şi zdrobitoare a omului de afaceri Ştefan Vuza în disputa cu Societatea de Investiţii Financiare (SIF) Moldova. Cu votul acţionarilor prezenţi marţi, 5 aprilie, în Adunare Generală Ordinară (AGOA), reprezentând circa 93% din capitalul social al SC Iaşitex SA, a fost respinsă propunerea  SIF Moldova de prezentare, de către Consiliul de Administraţie (CA) al fostei Ţesătura, a unui raport privind trazacţiile încheiate de societate cu grupul de firme Servicii Comerciale Române (SCR), controlat de Vuza, din care face parte şi fabrica de pe Calea Chişinăului. SIF Moldova deţine 29% din acţiunile Iaşitex SA, pachetul majoritar de acţiuni, de 63 de procente, fiind în portofoliul SC A2 Impex SRL Ploieşti, controlată de Ştefan Vuza prin intermediul firmelor din SCR.

De asemenea, acţionariatul Iaşitex SA a respins propunerea SIF Moldova de revocare a întregului CA pentru pierderile de 4 milioane de lei înregistrate de fabrica de textile în 2015. Tot marţi, dar în Adunare Generală Extraordinară a Acţionarilor (AGEA), deţinătorii de titluri la Iaşitex SA au respins o altă propunere a SIF Moldova care cerea revocarea unei decizii CA din februarie 2016 prin care s-a hotărât vânzarea de către fabrică, la licitaţie, a unui număr de 2,3 milioane de părţi sociale către A2 Impex SRL, acţionarul majoritar al fabricii Iaşitex.

Aceeaşi soartă a avut-o şi solicitarea  de stabilire a unei limite valorice până la care pot fi încheiate contracte cu societăţi din grupul din care face parte şi acţionarul majoritar al fostei fabrici Ţesătura. SIF Moldova a dorit cu prilejul acestor adunări şi iniţierea demersurilor legale în vederea dizolvării societăţii A2 Impex SRL în vederea lichidizării participanţilor Iaşitex SA, o altă propunere respinsă de deţinătorii de titluri. „În anul 2016 s-a înregistrat un profit net de 111.958 lei, din care se repartizează, conform legii, suma de 5.580 lei pe rezerve legale, iar suma de 106.378 lei, cu aprobarea Adunării Generale a Acţionarilor, pe rezultatul reportat pentru acoperirea pierderilor din anii precedenţi”, se arată în documentele transmise de conducerea fostei fabrici Ţesătura către Bursa de Valori din Bucureşti. 

 

 

Comentarii